14 Mayıs 2012 Pazartesi

2012 Playoffs Doğu 2. Tur : Pacers 86-95 Heat (0-1)


2012 NBA Playoffları'nın onbeşinci gününün ikinci maçında Doğu'nun 2 numarası Miami Heat, American Airlines Arena'da 3 numara Indiana Pacers'ı 95-86 yenerek Doğu 2. Tur serisinde 1-0 öne geçti.

Heat'te LeBron James 32 sayı - 15 ribaund - 5 asist, Dwyane Wade 29 sayı, Chris Bosh 13 sayı - 5 ribaund, Joel Anthony 9 sayı - 7 ribaundla oynadılar. Bosh maçın ikinci yarısında sakatlığı sebebiyle forma giyemedi.

Pacers'ta ise David West 17 sayı - 12 ribaund, Roy Hibbert 17 sayı - 11 ribaund, Darren Collison 10 sayı - 6 asist, George Hill 10 sayıyla mücadele ettiler.

İlk yarıda Pacers rakibini iyi etüd ettiğini göstererek pota altından oynamaya çalıştı ve sık sık Roy Hibbert'ı besledi. Bu sayede maça harika bir seriyle girdiler, ilk yarıyı da tempolarını koruyarak önde kapatmayı başardılar.

Ancak ikinci yarıda işler değişti. Üçüncü çeyrekte Dwyane Wade mükemmel bir performans göstererek takımının durumu dengelemesini sağladı, LeBron James de destek vermeye başlayınca kontrol Heat'e geçti. Son çeyrekte ise son çeyrek performansları yüzünden yerden yere vurulan (ki buna katılmıyorum, bu olay yalnızca geçen sezon Final serisinde yaşandı) James muhteşem oynayarak neden MVP olduğunu gösterdi, ilk yarı 6 sayı - 6 ribaund - 1 asistle kapattıktan sonra ikinci yarıda 26 sayı - 9 ribaund - 4 asist üretti.

Pacers rakibini zorlayabileceği kadar zorlayacak, rakiplerinin açıklarına iyi çalışmışlar. Bosh'ın ne zaman döneceği henüz belirsiz, onun yokluğunda Heat'in dış savunmacılarının yükü daha fazla olacak çünkü topun pota altına inmesinin önlenmesi gerekiyor. Yine de Heat'in vites arttırdığında durdurulabileceğini düşünmüyorum hala.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder