15 Mayıs 2012 Salı

2012 NBA Playoffları - Batı İkinci Tur Tahminlerim

İkinci Tur hakkında konuşmadan önce İlk Tur tahminlerinin nasıl sonuçlandığına bakalım.

(1) San Antonio Spurs - Utah Jazz (8)

Tahmin : 4-2
Sonuç : 4-0

Tahmin ettiğim gibi serinin en parlak oyuncusu Tony Parker oldu, ancak Spurs takım olarak tek kelimeyle muazzam bir basketbol oynadı. Jazz bu seride iki maç kazanabilir miydi ? Evet, kazanabilirdi. Size avantajlarını kullanamadılar. Al Jefferson-Paul Millsap ısrarı tek kelimeyle felaketti, Derrick Favors-Enes Kanter çok genç bir ikili olabilir ancak bu seride çok önemli avantaj getirecekleri çok açıktı. Ki Favors'ın fazla süre aldığı maç Jazz'ın Spurs'ü en fazla zorladığı maç oldu. Ty Corbin'den felaket bir koçluk performansı izledik, Gregg Popovich'ten ise harika.

(2) Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks (7)

Tahmin : 4-2
Sonuç : 4-0

Yine bir 4-2 tahminli, 4-0 sonuçlu seri. Ancak bu seri sonucu her ne kadar bu lafı destekleyemeyecek olsada gayet yakın bir seriydi. Hemen hemen tüm maçlar son ana kadar ortadaydı ancak genç Thunder gençliğini tecrübeyle birleştirerek kritik anlarda sorumlulukların altından kalabileceklerini gösterdi. Son şampiyonu 4-0'la geçmek gerçekten küçümsenmeyecek bir iş.

(3) Los Angeles Lakers - Denver Nuggets (6)

Tahmin : 4-2
Sonuç : 4-3

Nuggets kadro derinliğini kullanmayı başararak seriyi beklediğimden bir maç fazlaya taşıdı ancak Lakers'ın uzun avantajı kendini gösterdiğinde Lakers hep bir adım öndeydi. Serinin kilit adamının Pau Gasol olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

(4) Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers (5)

Tahmin : 4-2
Sonuç : 3-4

Serinin sonucuna dair kesin bir kanaate sahip değildim, Chris Paul'ün yavaşlatılmasının seride önemli rol oynayacağını söylemiştim. Ancak CP3 kendisi gibiydi seride, her şeyi belli eden son iki maçta da benchten gelen guardlar etkili olunca ibre Clippers'a geçti. Hak edilmiş bir sonuçtu Clips için. Önemli de bir testi geçtiler.

-----

Sıra geldi İkinci Tur eşleşmelerine.

(1) San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers (5)

San Antonio Spurs'ün takım oyunu korkutucu ve Clippers benchi her ne kadar Grizzlies serisinin yedinci maçında performans konusunda çok önemli iş yapmış olsa da hala çok güvenilir durumda değil. Spurs çok çarpıcı yıldızlara sahip olmayabilir ancak kadronun en değersiz sayılabilecek elemanı bile çok büyük katkı veriyor. Spurs'ün tecrübesi ve takım oyunu avantajı Clippers'ı altı maçta geçeceğini düşünüyorum. 4-2 Spurs.

(2) Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers (3)

Lakers'ın uzun avantajını durdurabilecek belki de tek takım Thunder. Perkins-Ibaka ikilisi, Bynum-Gasol ikilisini yavaşlatabilecek derecede başarılılar, bunun yanında Westbrook ve Durant'e Lakers'a çözüm bulması kesinlikle zor. Kobe ve arkadaşları belli seviyedeki kaliteleriyle Thunder'ı zorlayacaklardır ancak Thunder'ı bu seriyi kaybederken görmüyorum. 4-2 Thunder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder