18 Mayıs 2012 Cuma

2012 Playoffs Doğu 2. Tur : Heat 75-94 Pacers (1-2)


2012 NBA Playoffları'nın ondokuzuncu gününün ilk maçında Doğu'nun 3 numarası Indiana Pacers, Bankers Life Fieldhouse'ta 2 numara Miami Heat'i 94-75 yenerek seride 2-1 öne geçti.

Ezici bir galibiyet alan Pacers'ta Roy Hibbert 19 sayı - 18 ribaund - 5 blok, George Hill 20 sayı - 5 asist, Danny Granger 17 sayı - 7 ribaund, David West 14 sayı - 9 ribaund, Paul George 9 sayı - 5 ribaundla oynadılar.

Heat'te ise Mario Chalmers 25 sayı - 6 ribaund - 5 asist, LeBron James 22 sayı - 7 ribaund, Joel Anthony 10 sayıyla mücadele ettiler. Chris Bosh bir kez daha oynamazken Dwyane Wade maçı 2/13 şut isabetiyle 5 sayıyla tamamlayarak kariyerinin en kötü Playoff maçını çıkarttı.

Heat sallanıyor. Pacers mükemmel bir takım oyunuyla Heat'i paramparça ederek aldıkları ikinci maç galibiyetinin sürpriz olmadığını ve bunun üstüne koyabileceklerini gösterdi. Pota altındaki avantajlarını muntazam biçimde kullanarak bol bol Roy Hibbert'ı beslediler, Hibbert da çok etkili bir maçla pota altında Heat'e karşı dominasyon yarattı.

Heat'te takım oyunu sıkıntıları ise tam gaz devam ediyor. Geçen maç James-Wade ikilisinden başka hiçbir oyuncu 5 sayının üstüne çıkamamıştı, bu maçta James'e Chalmers yardımcı oldu ama bu kez de Wade 5 sayıda kaldı. Çift haneye çıkabilen diğer tek isim Joel Anthony (sürprize bakın) olurken, ondan sonra en fazla skor üreten isim 6 sayı bulabilen Mike Miller'dı.

Tekrar hatırlatıyorum, ben bu serinin kaderini Heat adına Bosh'ın performansı ve dış ceza şutörlerinin performansları belirler demiştim. Bosh ilk maçtan sakatlandı, diğer faktör ise yerlerde geziyor. Heat berbat üçlük atmayı sürdürüyor, bu maçta da 4/20 attılar, ceza şutörü diye güvendikleri Shane Battier maçı 0/7 ile kapattı.

Wade muhtemelen kariyerinin en kötü maçını çıkarttı (2/13 ile 5 sayı, yalnızca 1 asiste karşılık 5 top kaybı, sahada bulunduğu sürede -25'lik skor değişimi). Heat kesinlikle canlanmak zorunda, eğer dördüncü maçı da verirlerse çevirmeleri gerçekten çok zor olacak ve yine şampiyon olamadan bir yıl geçmiş duruma gelinecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder