12 Mayıs 2012 Cumartesi

2012 NBA Playoffları - Doğu İkinci Tur Tahminlerim

İkinci Tur tahminlerine başlamadan önce, Doğu'daki İlk Tur tahminlerimin nasıl geliştiğine bir göz atalım.

(1) Chicago Bulls - Philadelphia 76'ers (8)

Tahmin : 4-1
Sonuç : 2-4

Rose'un sakatlığını öngörmek tabii ki mümkün değildi. İlk maç Bulls rakibinden çok daha üstün olduğunu gösterdi ancak Rose'un sezonu kapatması işleri karıştırdı. Hem Rose'un kendisinin yokluğu takımı vurdu, hem de onun gidişi takımı feci etkiledi. Oluşan kaosu iyi kullanan Sixers 4-2 ile Bulls'u geçti, üstüste ikinci sezon bir 1. sıra takımının 8. sıra takımına elendiğini görmemizi sağladı.

(2) Miami Heat - New York Knicks (7)

Tahmin : 4-2
Sonuç : 4-1

Knicks beklediğimden de kötü çıktı. Seriyi başlamadan kafalarında bitirmiş gibilerdi, Heat'in kendilerini domine etmesine izin verdiler. Hücumda bitiktiler, Heat'in savunmasını aşabilmek için hiçbir şey üretmediler, birebir zorlamalarla sayı aradılar. Kazandıkları tek maçı da Carmelo Anthony'nin üstün performansıyla kazanabildiler, büyük hayal kırıklığı gerçekten.

(3) Indiana Pacers - Orlando Magic (6)

Tahmin : 4-0
Sonuç : 4-1

Dwight Howard'sız Magic'in Pacers'ın size avantajına karşı koyması imkansızdı. İlk maç Pacers bu avantajını kullanmayı başaramadığı için seriye sahasındaki ilk maçı kaybederek başladı ancak geri kalan maçlarda taşlar yerine oturdu ve Pacers 4'te 4 yaparak seriyi geçmeyi başardı. Sürpriz yok.

(4) Boston Celtics - Atlanta Hawks (5)

Tahmin : 4-3
Sonuç : 4-2

Beklediğim gibi kıran kırana bir mücadele oldu, 4-5 mücadelesinin adına yakıştı. Al Horford'un dönüşünün ardından Hawks'ın seriyi yedinci maça uzatmasını bekliyordum ancak takımın en büyük kontrata sahip oyuncusu Joe Johnson seride standartlarının yarısını bile ortaya koyayamayınca Hawks gümledi. JJ kendisi gibi oynasaydı Hawks bu seride kazanan taraf dahi olabilirdi.

-----

Şimdi İkinci Tur eşleşmelerine bakalım.

(8) Philadelphia 76'ers - Boston Celtics (4)

Sezon İçi Maçlar : BOS 71-103 PHI, BOS 86-99 PHI, PHI 79-103 BOS

Sezon içindeki maçlar gösteriyor ki ezeli rakiplerin mücadelesinde ev sahibi olan taraf her zaman avantajlı. Ancak Celtics'in yakaladığı ivme gerçekten çok etkileyici ve Sixers'ın takım oyununun sağlamlığına karşın limitleri belli. Celtics'te oyununun kaderini değiştirebilecek üç oyuncu (Rondo, Pierce, Garnett) bulunurken Sixers'ta bu tarz bir oyuncu bulunmamakta. Takımın lideri kabul edilen Andre Iguodala skorerlikten ziyade oyunun tüm yönlerinde etkin oluşuyla biliniyor.

Celtics'te en önemli soru işareti yine size dezavantajı olacak. Garnett'in pivot oynadığı ve yaşına rağmen çok fazla süre aldığı Celtics'in Sixers'a karşı oyunun diğer alanlarında üstün gelerek size problemleminin göz ardı edilebilmesini sağlaması gerekiyor.

Genel kalite olarak rakibinden üstün olan Celtics'in, seriyi altı maç sonunda 4-2'yle geçeceğini düşünüyorum.

(2) Miami Heat - Indiana Pacers (3)

Sezon İçi Maçlar : IND 83-118 MIA, MIA 105-90 IND, IND 91-93 MIA, MIA 90-105 IND

Tıpkı Sixers-Celtics serisinde olduğu gibi bu seride de favori tarafın size problemi var. Heat'in uzun sıkıntısı herkesçe bilinen bir gerçeklik ve Pacers şu anda ligin en uzun oyuncusu durumunda bulunan All-Star Roy Hibbert'a sahip. Bunun yanında 6'8'' Paul George'un (her ne kadar çok iyi bir Playoff geçirmese de) varlığı da Pacers'a büyük bir size avantajı veriyor. Heat'in içeriye girmeyi ne kadar çok seven bir takım olduğunu biliyoruz, bu açıdan işleri o kadar da kolay olmayacak.

Bana kalırsa bu serinin kilit adamı Chris Bosh olacak. LeBron ve D-Wade içeriyi zorlamaya çalışırken Pacers'ın size'ını kullanarak yarattığı çözümler, orta mesafe şutuna sahip üçüncü silah Chris Bosh'ın performansıyla verimsiz kalabilir. Bunun yanında ceza şutörleri Mario Chalmers, Shane Battier, Mike Miller, James Jones gibi isimlerin şut performansları da kritik.

Heat iyi bir hava yakalamış durumda. İki takım da rahat serilerden çıkıp buraya geldiler, Heat'in kalite farkı tıpkı Celtics-Sixers'ta olduğu gibi ön plana çıkacak ve sürprizi önleyecektir. Bu seriye de 4-2 diyorum ancak 4-1 de şaşırtıcı olmaz.

-----

Batı'da devam etmekte olan iki seri var, bu serilerin bitiminin ardından Batı tahminleri de gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder