27 Mayıs 2012 Pazar

2012 NBA Playoffları - Spurs vs. Thunder Tahminim

Yine öncelikle bir İkinci Tur'un nasıl geliştiğine bakalım.

(1) San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers (5)

Tahmin : 4-2
Sonuç : 4-0

San Antonio Spurs muhteşem bir sistem takımı olduğunu yine gösterdi, yeni yapılanmış Clippers'ı dört maçta evlerine postaladı. Tim Duncan tamamen lider konumuna dönmüş durumda, yan parçalar %100'lerini sahaya koyuyor ve Spurs an itibariyle Playoff'un açık ara en kuvvetli takımı görüntüsünde.

(2) Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers (3)

Tahmin : 4-2
Sonuç : 4-1

Lakers hiçbir direnç gösteremedi rakibine karşı. İş tamamen Kobe Bryant'a kaldı sürekli olarak, o da tek başına Thunder'ı yıkabilecek durumda değildi. Pau Gasol aktiflikten çok çok uzaktı ve onun bu takımın aldığı sonuçlarda ne kadar kritik rolü olduğunu devamlı olarak söylüyorum. Thunder rahatlıkla geçti seriyi.

-----

 (1) SAN ANTONIO SPURS - OKLAHOMA CITY THUNDER (2)

Sürpriz olmadı ve Batı'nın en kuvvetli iki takımı, San Antonio Spurs ile Oklahoma City Thunder zorlanmadan adlarını Konferans Finali'ne yazdırdılar. Asıl sonucu tahmin edilmesi zor eşleşme şimdi başlıyor.

Spurs Playoff'ta 8'de 8 yaparken, bu seriye 18 maçlık bir galibiyet serisiyle ve son 31 maçta 29 galibiyet almış olma başarısıyla giriyor. Müthiş bir form grafiği tutturduklarını söylemek zor değil ve bu form grafiği sadece birkaç oyuncunun performans artışından da kaynaklanmıyor. Bütün takım yüksek seviyede oynamakta.

Ancak her zaman ilk turlardaki form grafikleri Konferans Finali'ne yansımıyor.

Konferans Finali'nin, Playoff'un ilk iki turundan çok farklı bir ortam olduğunu düşünüyorum. Her şey bir tarafa bırakılıyor, form grafikleri, eşleşmeler, yaşananlar, her şey. Konferans Finali'nde kazanan takım hem şampiyonluk serisine çıkma şansı elde ediyor, hem de Konferansı'nın en büyüğü olma ünvanını elde ediyor. Herkes bunu bilerek seriye başlasa da psikolojilerde değişime sebep olduğu kesin.

Spurs, Jazz ve Clippers'ı paramparça ederken en fazla dikkat çeken özellikleri bana kalırsa Tim Duncan'ı tekrar merkeze yerleştirmeleriydi. Geçen sezon ve bu sezonun büyük bölümünde Tony Parker'da olan liderlik, tekrar Tim Duncan'a geçti ve bu şekilde oynandığında Duncan'ın verimi fazlasıyla arttı. 36 yaşında olması bir şeyi değiştirmiyor, 17.6 Sayı - 9.0 Ribaund ortalamalarıyla oynuyor gelmiş geçmiş en iyi dört numarası NBA tarihinin. Onun liderliğe geçmesi Tony Parker'ı da rahatsız etmiş görünmüyor, Parker da istikrarını koruyor.

Spurs hakkında en korkutucu olan şey, fazlasıyla sakin oluşları.

Clippers serisinin üçüncü maçında ilk yarı sonunda 20+ sayı farkla gerideyken kameralar onlara döndüğünde Parker, Duncan ve koç Gregg Popovich'in fazlasıyla sakin ve rahat olduklarını gözlemlemiştik. İkinci yarıda çıkıp sistemlerini sahaya yansıtıp maçı çevirerek çok büyük bir galibiyet almışlardı.

Genç Thunder, Spurs'ün tecrübesiyle baş edebilecek mi ?

Thunder takımı gençliğine rağmen sıkıntılı anlarda, topun el yaktığı vakitlerde ne yaptığını bilen bir görüntü sergiledi, "clutch" göründü. Bu, çok yakın geçmeye aday bir seride onlara çok yardımcı olabilir.

Mavericks karşısında maçlar erkenden kopmamış, son toplara kalmıştı. Bu son toplarda Thunder'ın sakinliğini koruyarak gençlik ateşiyle bu sakinliği birleştirmesi onları durdurulmaz kılmıştı. Bana kalırsa bu seride de bu olgu önemli rol oynayacak.

Thunder'ın takım oyununu yakın maçlarda oturtabilmesi, Spurs'ün en büyük silahı olan "sistemden taviz vermeyiz" anlayışını çökertebilir.

Bu seride fark yaratanın, Spurs'ün takım oyunuyla yarattığı üstünlüklere Thunder'ın cevap verebilecek seviyede olmasının yanında Kevin Durant gibi bir süperstara sahip olması olacağını düşünüyorum. Russell Westbrook önceki iki seride fark yaratan oyuncu olarak gösterdiğim isimdi, bu seride Kevin Durant öne çıkacak.

Çok yakın ve zevkli bir seri olacağını düşünüyor, 4-2 ile Thunder otoriteleri yanıltarak NBA Finali'ne yürür diyorum. Hayırlısı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder