3 Mayıs 2012 Perşembe

2012 Playoffs Doğu 1. Tur : Pacers 97-73 Magic (2-1)


2012 NBA Playoffları'nın beşinci gününün ikinci maçında Doğu'nun 3 numarası Indiana Pacers, Amway Center'da konuk olduğu 6 numara Orlando Magic'i 97-73 yenerek seride 2-1 öne geçti.

Kaybettiği saha avantajını geri alan Pacers'ta Danny Granger 26 sayı - 9 ribaund, Roy Hibbert 18 sayı - 10 ribaund, George Hill 15 sayı, Paul George 12 sayı - 7 ribaund, Darren Collison 10 sayıyla oynadılar.

Magic'te ise Glen Davis 22 sayı, J.J. Redick 13 sayı, Jameer Nelson 10 sayı - 5 asist, Quentin Richardson 2 sayı - 10 ribaundla mücadele ettiler. Temsilcimiz Hidayet Türkoğlu 19 dakikada 5 sayı - 3 asist - 1 ribaund üretti.

İşte tam olarak beklediğim yere geldi serinin durumu. Pacers nihayet size avantajını gerçek anlamda kullanmaya başladı, Danny Granger tam olarak liderlik koltuğuna oturdu ve Pacers sonuçta Magic'i deplasmanda paramparça etti. Magic maç boyunca hiçbir bölümde oyunu kontrolü altına almayı başaramadı, kendi oyununu rakibine kabul ettiremedi ve saha avantajını yeniden Pacers'a iade etti.

Bu seriyi 4-0 bitmeye aday seri olarak gösterirken Playoff öncesi düşündüğüm nokta buydu. Roy Hibbert'ın Dwight Howard'sız Magic'in pota altını domine edeceğini düşünmüştüm ancak ilk iki maçta hücumda yokları oynaması, Pacers'ın saha avantajını kaybetmesine sebep oldu. Bu maçta ise çok daha aktifti ve 8/10 ile 18 sayı bulmayı başardı. Onun pota altında skor üretebiliyor olması aynı zamanda arkadaşlarına da yardımcı oldu ve kolay sayı imkanları doğdu.

Neden Darren Collison'ın değil George Hill'in ilk beşte kullanıldığını hala anlayamamakla birlikte, Frank Vogel'ın bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Hill'in benchten getireceği skor katkısı bence çok daha verimli olabilirdi gerçi sanıyorum onun skorerliğini maçların başında kontrolü ele geçirebilme adına kullanmak istiyor Vogel. Benchteki Tyler Hansbrough henüz kendini göstermeyi başaramadı, geçen sezonki Chicago Bulls serisinde yaptıklarını unutmamak gerek.

Seri tamamen Pacers lehine dönmüş durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder