4 Mayıs 2012 Cuma

Playoffs 2012 Doğu 1. Tur : Heat 87-70 Knicks (3-0)


2012 NBA Playoffları'nın altıncı gününün ilk maçında Doğu'nun 2 numarası Miami Heat, 7 numara New York Knicks'i Madison Square Garden'da 87-70 yenerek seride durumu 3-0'a taşıdı.

Heat'te LeBron James 32 sayı - 8 ribaund - 5 asist, Dwyane Wade 20 sayı - 5 top çalma, Mario Chalmers 19 sayı - 7 ribaund, Chris Bosh 9 sayı - 10 ribaundla oynadılar.

Knicks'te ise Carmelo Anthony 22 sayı - 8 ribaund, Tyson Chandler 10 sayı - 15 ribaund, J.R. Smith 12 sayıyla mücadele ettiler.

Kalite farkı, kalite farkı diye boşuna debelenmiyoruz. New York Knicks kağıt üzerinde çok iyi bir takıma sahip olabilir ancak eldeki kadro potansiyelinin hala %50'si ile oynuyor anca. Bu oranlar sezon içinde %15'i dahi gördüğünden Knicks iyi görünüyor belki ama hala değil şampiyonluk, Konferans Finali için bile aday olmayan bir takım durumundalar. Heat'in baskılı savunması Knicks'in tamamen afallamasına sebep olmaya devam ediyor.

Madison Square Garden'daki bir maçta (hem de Playoff maçı) 70 sayıda kalmak onlar için bir utanç kaynağıdır herhalde. Oyun tamamen Heat'in istediği şekilde gelişti. Tempo yavaştı, skorlar düşüktü ve Knicks top dolaştırmayı başaramadı. Carmelo Anthony 23, J.R. Smith 18 şut denerken onlardan sonra en çok şut deneyenin 8 şutla Landry Fields olması, bu üçlü dışında 6'dan fazla şut atan hiç kimsenin olmaması aslında çok güzel şekilde özetliyor bu maçta Heat savunmasının Knicks hücumuna kurduğu üstünlüğü.

Seri tahminim 4-2'ydi ancak Heat o kadar rahat kazanıyor ki maçlarını, dördüncü maçı almaları da kesinlikle sürpriz olmayacaktır. Knicks'i süpürürerek geçmek gerçekten çok çok büyük bir sinyal olacaktır diğer turlarda oynanacak takımlara. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder