22 Mayıs 2012 Salı

2012 Playoffs Batı 2. Tur : Lakers 90-106 Thunder (1-4)


2012 NBA Playoffları'nın yirmiüçüncü gününün ikinci maçında Batı'nın 2 numarası Oklahoma City Thunder, Chesapeake Energy Arena'da 3 numara Los Angeles Lakers'ı 106-90 yenerek seride durumu 4-1'e getirdi ve adını Konferans Finali'nde San Antonio Spurs'ün karşısına yazdırdı.

Üstüste ikinci kez Konferans Finali'ne yükselen Thunder'da Kevin Durant 25 sayı - 10 ribaund, Russell Westbrook 28 sayı, James Harden 17 sayı - 8 ribaund, Kendrick Perkins 6 sayı - 11 ribaund, Serge Ibaka 8 sayı - 6 ribaundla oynadılar.

Lakers'ta ise Kobe Bryant 42 sayı - 5 ribaund, Pau Gasol 14 sayı - 16 ribaund, Metta World Peace 11 sayı - 5 asist, Andrew Bynum 10 sayıyla mücadele ettiler.

Thunder gençliği tecrübeyle birleştirerek tam gaz yoluna devam ediyor. Lakers gibi durumu her ne olursa olsun şampiyonluk iddialısı bir takımı 4-1 gibi net bir skor ve dominant performanslarla geçmek gerçekten çok önemli bir mesaj. Playoff'un en sistemli ve en etkileyici takımı Spurs'le oynayacaklar. Coşkulu, delici ve genç Thunder ile sakin, sistemli ve tecrübeli Spurs'ün kapışması çok ilginç olacak kesinlikle.

Lakers muhtemelen bir yeniden yapılanmaya gidecek çünkü eldeki kadronun işinin geçtiği artık belli oluyor. Bynum'ın bu kadar verimli olduğu bir sezonda dahi erken havlu atmaları değişikliğin şart olduğunu gösteriyor. Artık Kobe de yaşlanıyor, önce vasıfsız Mike Brown'la yollar ayrılıp sonra da takviyeler yapılmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder