20 Mayıs 2012 Pazar

2012 Playoffs Batı 2. Tur : Thunder 103-100 Lakers (3-1)


2012 NBA Playoffları'nın yirmibirinci gününün ikinci ve son maçında Batı'nın 2 numarası Oklahoma City Thunder, 3 numara Los Angeles Lakers'ı Staples Center'da 103-100 yenerek seride durumu 3-1 yaptı.

Thunder'da Russell Westbrook 37 sayı - 5 asist, Kevin Durant 31 sayı - 13 ribaund, James Harden 12 sayı - 6 ribaund, Serge Ibaka 14 sayı - 5 blokla oynadılar.

Lakers'ta ise Kobe Bryant 38 sayı - 8 ribaund - 5 asist, Andrew Bynum 18 sayı - 9 ribaund, Metta World Peace 14 sayı - 6 ribaund, Ramon Sessions 10 sayı - 5 asist, Pau Gasol 10 sayı - 5 ribaundla mücadele ettiler.

Kobe Bryant ilk üç çeyrek yanıyordu ve onun ekstra oyunu sayesinde Lakers kontrolü eline almıştı. Ancak o yavaşladığında gerçekler ortaya çıkacaktı, avantaj Thunder'a geçecekti. Nitekim öyle de oldu.

Lakers'ta kritik parçanın Pau Gasol olduğunu söyleyip duruyorum. O aktif olmadıkça Lakers'ın pota altı avantajı falan kalmıyor. Andrew Bynum'ın tek başına yapabilecekleri belli. İki adet yüksek kaliteli "7-footer" varken size problemi yaşayan takımla dolu NBA'de bu avantajınızdan feragat ederseniz takımlar diğer yönleriyle sizi yıkacaktır. Çünkü size'da teslim olduklarından diğer alanlarını geliştiriyorlar, bu kadar basit bu iş.

Westbrook ve Durant yine on yıldır NBA'deymiş gibi soğukkanlı ve kendilerinden emin oynadılar, gerçekten şapka çıkartmak gerekiyor buna. Bu kadar genç bir takımın bu kadar kendini bilerek oynaması çok takdir edilesi bir olay.

Seri 3-1 oldu, Thunder evinde oynayacağı maçla Batı Finali'ne üstüste ikinci kez yükselebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder