28 Mayıs 2012 Pazartesi

2012 NBA Playoffları - Heat vs. Celtics Tahminim

Doğu İkinci Turu hakkındaki tahminlerimin nasıl sonuçlandığına göz atalım.

(4) Boston Celtics - Philadelphia 76'ers (8)

Tahmin : 4-2
Sonuç : 4-3

Beklediğimden biraz daha sert geçti seri. Sixers kendi standartının üstünde oynamayı başardı ve seriyi yedinci maça kadar taşıdı. Celtics tecrübesiyle işi bitirmeyi başardı ancak istediklerinden daha fazla yorulduklarını söylemek mümkün.

(2) Miami Heat - Indiana Pacers (3)

Tahmin : 4-2
Sonuç : 4-2

Bu kez tutturmayı başardım, skoru da tam olarak. Pacers üçüncü maçtan sonra kontrolü almış gibi görünüyordu ancak Heat'i biraz fazla kızdırdılar. LeBron James muhteşem bir performansla tek başına seriyi çevirdi. Bunu istatistiksel anlamda söylemiyorum, performans anlamında da. Dwyane Wade'i seriye dahil eden de oydu, takıma enerji veren de. Bu yüzden tek başına ifadesini kullanıyorum.

-----

(2) MIAMI HEAT - BOSTON CELTICS (4)

Belki Playofflar başlarken akıllarda olan Doğu Final eşleşmesi bu değildi, ancak en fazla dramayı içeren eşleşmenin bu olduğunu da kimse reddedemezdi.

LeBron James 2010'da Cleveland Cavaliers'la Boston Celtics karşısında hüsrana uğradıktan sonra, 2011'de darmaduman olmuş ve ivmesini kaybetmiş Celtics karşısında şov yapmış, takımı bir üst tura taşımıştı.

Şimdi "Kral" yeniden birliktelik yakalamış, enerjisi yüksek ve inançlı bir Celtics'in karşısına çıkıyor. Hem de son bir şampiyonluk için uğraşan bir Celtics'in.

Miami Heat bu sezon da şampiyonluğu kaptırması durumunda çok büyük eleştirilerin hedefi olacak ve tabii ki bunda aslan payını da James alacak. Geçen sezon Mavericks serisinde yaşanan hayal kırıklığından sonra Heat'in bir kez daha şampiyonluk kaybetmeye tahammülü yok.

Celtics ise yeniden yapılanmaya doğru giderken kapanmakta olan pencereden gördüğü ışıkla son kez yüzüğünü parlatmak istiyor. Bunun için de iyi bir hava yakalamış durumdalar.

İki takım da oyunun sıkıştığı anda seyri değiştirebilecek isimlere sahip ve genel olarak savunmaya dayalı bir takım oyunu üzerinden oyunlarını oynuyorlar. Bu açıdan yakın geçmemesi çok zor olan bir seri olduğunu söyleyebiliriz.

Miami Heat'in Pacers serisinden getirdiği havayla ve Celtics'e göre daha dinç bir takım olmasıyla bu seriyi 4-3'lük bir sonuçla kazanarak üstüste ikinci kez NBA Finali'ne yürüyeceğini düşünüyorum. Neler olacağını göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder