29 Mayıs 2012 Salı

2012 Playoffs Doğu K. Finali : Celtics 79-93 Heat (0-1)


2012 NBA Playoffları'nda Doğu Konferansı Final serisi oynanan ilk maçla başladı.

Doğu'nun 2 numarası Miami Heat, American Airlines Arena'da 4 numara Boston Celtics'i 93-79 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Heat'te LeBron James 32 sayı - 13 ribaund, Dwyane Wade 22 sayı - 7 asist, Shane Battier 10 sayı - 10 ribaund, Mario Chalmers 9 sayı - 5 ribaundla oynadılar.

Celtics'te ise Kevin Garnett 23 sayı - 10 ribaund, Rajon Rondo 16 sayı - 9 ribaund - 7 asist, Paul Pierce 12 sayıyla mücadele ettiler.

Chris Bosh olmadan Celtics'e karşı böyle bir dominasyon yaratmak gerçekten Heat'in ne kadar güçlü olduğunun ve geçen seneye göre ne kadar fazla geliştiğinin bir göstergesi. İlk çeyrekte maç kopacak gibi görünüyordu ancak ikinci çeyrekteki 35 sayılık Celtics performansı maçı dengede tuttu.

Fakat bu yalnızca maçın kopuşunu erteledi.

Üçüncü çeyreğin başından itibaren büyük bir tempo yakalayan Miami, LeBron James'in liderliğinde sonuca gitmeyi başardı. James tam gaz performansını sürdürüyor, eğer böyle devam eder ve şampiyonluğa da ulaşırsa NBA tarihinin en görkemli tek senelik performanslarından birine şahit olacağız.

CB1'in ne zaman döneceği belli değil, onun durumu da serinin gidişatı için önemli. Hem Paul Pierce hem Ray Allen birlikte bu kadar kötü şut atmayabilirler bir daha.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder