4 Mayıs 2012 Cuma

Playoffs 2012 Batı 1. Tur : Thunder 95-79 Mavs (3-0)


2012 NBA Playoffları'nın altıncı gününün ikinci maçında Batı'nın 2 numarası Oklahoma City Thunder, 7 numara Dallas Mavericks'i American Airlines Center'da 95-79 yendi ve seride üstünlüğünü 3-0'a çıkarttı.

Thunder'da Kevin Durant 31 sayı - 6 asist, Russell Westbrook 20 sayı, Serge Ibaka 10 sayı - 11 ribaund, James Harden ve Derek Fisher 10'ar sayıyla oynadılar.

Mavericks'ta ise Dirk Nowitzki 17 sayı - 9 ribaund, Jason Kidd 12 sayı - 5 ribaund, Jason Terry 11 sayı - 6 asist, Shawn Marion 6 sayı - 10 ribaundla mücadele ettiler.

Yine kalite farkı kendini gösterdi. Thunder-Mavericks serisi aslında çok yakın geçmekteydi ve ilk iki maç da son dakikada sonuçlanmıştı. Ancak serinin American Airlines Center'da taşındığı üçüncü ayağında Oklahoma City Thunder kalitesini göstererek Mavs'i parçaladı ve turu büyük oranda cebine koymayı da başardı.

Durant-Westbrook ikilisinin ne kadar üstün bir ikili olduğunu bu maç gözler önüne serdi. Serge Ibaka dışında gerçek bir destek bulamadılar (Harden da kötü şut attı), takım arkadaşları kötü şut performansları gösterdiler ancak bu ikili maça ağırlıklarını koyarak çok önemli bir iş başardılar. Özellikle Durant'in böylesine önemli bir maçta 15'te 11'le şut atıp 31 sayı üretmesi gerçekten çok büyük bir işti. Mavericks ise Thunder'ın sağlam savunmasını aşamayarak hücumda zorlandı, şutlarını da değerlendirmeyi başaramadı. %34'le şut atarak Playoff'ta Thunder'ı devirmek imkansıza yakın bir olay.

Mavs'in süpürüleceğini zannetmemekle birlikte, serinin artık kesinlikle Thunder'ın olduğunu söylemek mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder