15 Mart 2012 Perşembe

Trade Deadline Takasları


NBA'de takasın son günü beklenenden çok daha hareketli geçti.

-----

Los Angeles Lakers : Ramon Sessions, Christian Eyenga
Cleveland Cavaliers : Luke Walton, Jason Kapono, 2012 1. Tur Draft Hakkı (ilk 20 korumalı)

Los Angeles Lakers'ın Ramon Sessions'ın peşinde olduğu gayet iyi biliniyordu. Takımdaki problemler genel olarak oyun kurucu sıkıntısından doğuyordu ve takımın iddialı hale gelebilmesi için top dağıtımı konusunda etkili bir PG şarttı. Lakers, Cavaliers'ta Kyrie Irving'in arkasında bekleyen Ramon Sessions'ı çok karlı bir paketle kadrosuna dahil etti. Lakers, Sessions'ı alırken aynı zamanda Luke Walton'ın ağır kontratından kurtuldu ve iki draft hakkından birisini de elinde tutmayı başardı. (daha sonra bu hakkı da bir takasta kullandılar) Sessions'ın ilk beş başladığında çok verimli bir oyuncu olduğunu düşünürsek, Lakers'ın piyangoyu bulduğunu söyleyebiliriz. Cavaliers için ise bu takas tam bir fiyasko. Sessions bu kadar düşük seviyeli bir paket sonucu gönderilmemeliydi. Hele de Walton'ın ağır kontratı alınıyorsa.

Takasın Kazananı : Los Angeles Lakers

-----

Los Angeles Lakers : Jordan Hill
Houston Rockets : Derek Fisher, 2012 Dallas 1. Tur Draft Hakkı

Bu takasın aslında iki takıma da fayda sağlayabileceğini söyleyebiliriz. Lakers'ın benchte bir pota altı oyuncusuna şiddetle ihtiyacı vardı ve genç, potansiyelli ve güçlü Jordan Hill'i alarak çok iyi iş çıkarttılar. Rockets ise yeniden yapılanan bir takım olarak güçlü 2012 Draftı'ndan geri sıralardan olsa da bir hak alarak doğru iş yaptı. Yine de Lakers'ın daha avantajlı çıktığını söylemek mümkün.

Takasın Kazananı : Los Angeles Lakers

-----

Indiana Pacers : Leandro Barbosa
Toronto Raptors : 2012 2. Tur Draft Hakkı

Tamamen maaşlar düşünülerek yapılmış bir takas bu takas. Pacers'ın bir SG yedeği alma isteği vardı, Raptors ise yeniden yapılanma çerçevesinde maaş boşluğu açmak istiyordu. Yıllık 7 milyon dolarlık sözleşmesi olan Barbosa'yı neredeyse bir hiç uğruna vererek bunu başardılar. İki takım da istediğini aldı.

Takasın Kazananı : Eşit

-----

Portland Trail Blazers : 2012 1. Tur Draft Hakkı (ilk 3 korumalı), Mehmet Okur, Shawne Williams
New Jersey Nets : Gerald Wallace

New Jersey Nets'in Dwight Howard'ı alma planı, Howard'ın opsiyonunu kullanmasıyla sona erince onlar da biraz panikle playoffu düşünen bir hamle yapmaya gittiler. Blazers'ın gözden çıkarttığı Gerald Wallace'ı alarak kadrolarını güçlendirdiler. Bu hamle sonucu takımın planının Brook Lopez-Marshon Brooks ikilisi etrafına takım kurmak olduğunu sezebiliyoruz, keza Deron Williams'ın takımda kalması zor görünüyor. Blazers ise çok karlı bir iş yapmayı başardı. Nets'in muhtemelen ilk ondan olacak draft hakkını alarak kuvvetli draft sınıfından bir parça alma şansı elde ettiler. Bu takasın kesinlikle kazananı onlar.

Takasın Kazananı : Portland Trail Blazers

-----

Portland Trail Blazers : Jonny Flynn, Hasheem Thabeet, 2012 2. Tur Draft Hakkı
Houston Rockets : Marcus Camby

Günün kuşkusuz en ilginç takaslarından birisiydi. 2009 Draftı'nın 2 ve 6 numaraları Hasheem Thabeet ve Jonny Flynn, 37 yaşındaki Marcus Camby karşılığında Blazers'a geçti. Thabeet belki artık bust lafını hak ediyor ancak Jonny Flynn'in değeri hala yüksek. Rockets, Camby'nin 12 milyon dolarlık biten kontratını alarak yaz için kendini rahatlatma yoluna gitti, hamleleri önemli olacak yazın. Blazers bu takasla çok önemli bir iş yapmış olabilir, iki takım için de takasın sonuçları zaman içinde belli olacak.

Takasın Kazananı : Portland Trail Blazers

-----

Washington Wizards : Nene, 2012 Clippers 2. Tur Draft Hakkı, Brian Cook
Denver Nuggets : JaVale McGee
Los Angeles Clippers : Nick Young

Kesinlikle ilginç bir takas. Nene'nin takımdan ayrılması kesinlikle beklenen bir şey değildi. Sanıyorum aldığı yüksek kontratı hak eden bir oyun oynamadığını düşündü Nuggets ve sözleşmesi bu sezon bitecek olan JaVale McGee'yi alarak yeni bir yol çizmeyi düşündüler. Şu an için saçma bir hareket gibi görünse de fayda sağlayabilirler bundan. Wizards kuşkusuz takasın en karlı takımı oldu, hem Nene gibi bir pota altı oyuncusu aldılar, hem de ikinci turdan da olsa bir draft hakkı. Kanserli hücre Nick Young'tan da kurtuldular. Yeniden yapılanma için iyi bir hamle. Clippers ise aradığı SG'yi Nick Young olarak bulmak istemezdi muhtemelen ama aklını başına alırsa çok iyi skorerlik yetenekleri olduğu malum.

Takasın Kazananı : Washington Wizards

-----

Golden State Warriors : Stephen Jackson
San Antonio Spurs : Richard Jefferson, 2012 1. Tur Draft Hakkı

Geçtiğimiz gün Monta Ellis-Andrew Bogut takasında eski takımı Warriors'a dönen Stephen Jackson, bugün bir başka eski takımı San Antonio Spurs'ün yolunu tuttu. Maaşlar açısından bir değeri yok bu takasın, iki oyuncunun da kontratları birbirine yakın ve aynı süreleri kapsıyor. Muhtemelen Gregg Popovich eski öğrencisi S-Jack'in takımına daha faydalı olacağını düşündüğünden böyle bir takas isteğinde bulunmuştur. Warriors bir draft hakkı aldığından onları daha karlı görüyorum bu takasta.

Takasın Kazanananı : Golden State Warriors

-----

Günün bir diğer takasında Philadelphia 76'ers, Memphis Grizzlies'ten Sam Young'ı kadrosuna dahil etti.

1 yorum:

  1. Harika bir gün oldu gerçekten.Sadece Young'un niye takas edildiğini merak ediyorum o kadar, geçen sene playoff'lar kolay unutulmasaydı keşke..

    YanıtlaSil