14 Mart 2012 Çarşamba

Howard Yolcu


Spekülasyonlar, söylentiler gırla gitti ve 2011-2012 sezonunun geride kalan kısmında ligin en büyük pota altı gücü Dwight Howard'ın takımda kalıp kalmayacağı sürekli konuşuldu. Takas döneminin bitmesine saatler kala, Dwight Howard'ın takas olması neredeyse kesinleşti.

Howard, oyuncu opsiyonunu kullanmayacağını duyurdu. Bu, Howard'ın sene sonunda serbest kalınca Magic'le olan şu anki kontratını bir yıl daha uzatmayacağı anlamına geliyor. Magic de oyuncusunu sezon sonunda bedavaya kaptırmak niyetinde değil. Takas olmadan oyuncularını ellerinde tutma çabaları, Howard'ın ayrılma konusundaki ısrarcı tavırlarıyla bugün son buldu ve Magic takas için pazarlıklara başladı.

Aslında olay Chris Paul olayına çok benzer. Süreç aynı şekilde gelişti ve devamı da aynı şekilde olabilir. Howard takas edilecek ve sorulacak soru şu : Howard yeni gideceği takımda kalacak mı ? Keza yeni gittiği takımla sözleşmesi de bu yıl sonunda bitecek ve Howard'ın kalmaya ikna olması gerekiyor. CP3, Clippers'ta kalmaya ikna oldu ve opsiyonunu kullanmaya karar verdi. Ancak aynısının Howard'la olup olmayacağı bilinmez. Herhangi bir takıma gidip sezon sonunda New Jersey Nets'e imza atarak gittiği takımı zor durumda bırakmayacağı ne malum ?

Şu an için Howard'la en yakından ilgilenen takımlar Nets ve Mavericks. Magic'in pazarlıklar sırasında Lakers, Knicks ve Rockets gibi takımlarla da iletişime geçebileceği konuşuluyor. 

3 yorum:

  1. Kulüpte kalıp, yazın kontratını feshetmeyeceğini resmen açıkladı.Bir kulüple özdeşleşmek olaylara dışarıdan bakan bizler kadar değerli gelmeyebiliyor NBA oyuncularına ama Howard en doğrusunu yaptı.Nitekim daha 2009 playoff'unda finale kalıp bir yıl sonra konferans finali oynadı.Yani bu takımla da şampiyonluk kazanabilir, Nowitzki 13 yıl bekledi mesela.İnşallah çok daha uzun yıllar kalır Orlando'da..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz uzun bir kontrat yapacağı kesin değil takımıyla, açıklamasıyla ilgili yeni bir post atacağım birazdan.

      Sil
  2. Ben de temennide bulundum..

    YanıtlaSil