23 Mart 2012 Cuma

NCAA 2012 March Madness Sweet 16 - 1. Gün


NCAA Turnuvası'nda Sweet Sixteen 22 Mart gecesi oynanan maçlarla başladı.

DOĞU

(4) WISCONSIN 63-64 SYRACUSE (1)

Doğu'nun 1 numarası Syracuse Orange, 4 numara Wisconsin Badgers'ı çok büyük çekişmeye sahne olan bir maç sonunda 64-63 yenerek adını Elite Eight'e yazdırdı. Syracuse'ta C.J. Fair 15 sayı - 7 ribaund, Scoop Jardine 14 sayı, Dion Waiters 13 sayı, Brandon Triche 11 sayıyla oynadılar. Wisconsin'de ise Jordan Taylor 17 sayı - 6 asist, Jared Berggren 17 sayıyla mücadele ettiler.

Doğrusunu söylemek gerekirse bu maçta Syracuse'un kaybedeceğini düşünüyordum. Keza 'Cuse kesinlikle zorlu bir March Madness geçiriyor ve pivot Fab Melo'yu çok arıyor. Takımın lideri Kris Joseph'in kesinlikle bir lider gibi oynamayışı da cabası. Wisconsin Badgers'ın Vanderbilt'i eleyerek bu maça gelmiş olması da ibreyi onlara çevirmişti. Ancak Orange, hücumda mükemmel bir paylaşıma imza attı. Joseph'in çift haneye çıkamadığı bir maçta tam dört oyuncudan çift haneli skor bulmuş olmaları takdire şayandı. Özellikle C.J. Fair'in insanüstü çabası bu maçı onlara getiren en büyük etkendi. Tabii Wisconsin'de Taylor-Berggren ikilisine bir oyuncunun dahi doğru düzgün destek verememesi de 'Cuse'un işini kolaylaştırdı. İte kaka da olsa, Syracuse grup finaline, yani Elite Eight'e çıkmayı başardı.

(6) CINCINNATI 66-81 OHIO STATE (2)

Doğu'nun 2 numarası Ohio State Buckeyes, 6 numara Cincinnati Bearcats'i 81-66 ile geçerek Elite Eight'te Syracuse'un rakibi oldu. Ohio State'te Jared Sullinger 23 sayı - 11 ribaund, Deshaun Thomas 26 sayı - 7 ribaund, Lenzelle Smith, Jr. 15 sayı - 5 ribaund, Aaron Craft 11 sayı - 5 asist - 6 top çalma ile oynadılar. Cincinnati'de ise Cashmere Wright 18 sayı, Sean Kilpatrick 15 sayı, Jaquon Parker 10 sayı - 6 ribaund, Justin Jackson 8 sayı - 6 ribaundla mücadele ettiler.

Bearcats-Buckeyes maçı serilerin maçı oldu. Ohio State maça mükemmel bir giriş yaptı, Deshaun Thomas'ın ilk yarıda ürettiği 20 sayıyla kontrolü ele aldılar gibi göründüler. Ancak ikinci yarı 21-6'lık bir Cincinnati serisiyle açılınca işler tersine döndü. Buckeyes'ın burada vereceği cevap çok önemliydi, cevap verdiler. Hem de ne cevap. 21-6'lık seriye 15-1'lik bir seriyle cevap veren Ohio State, Jared Sullinger, Lenzelle Smith, Jr. ve Aaron Craft'in etkili oyunlarıyla ikinci yarıda da kontrolü aldı ve adını Elite Eight'e yazdırdı. Syracuse karşısına kesinlikle maçın favorisi olarak çıkacaklar.

BATI

(4) LOUISVILLE 57-44 MICHIGAN STATE (1)

Batı'nın 4 numarası Louisville Cardinals, 1 numara Michigan State Spartans'ı 57-44'le upseta uğratarak adını Elite Eight'e yazdırdı. Louisville'de Chane Behanan 15 sayı - 9 ribaund, Russ Smith 11 sayı, Gorgui Dieng 5 sayı - 9 ribaund - 7 blok, Chris Smith 9 sayı - 5 ribaundla oynadılar. Michigan State'te ise Draymond Green 13 sayı - 16 ribaund, Brandon Wood 14 sayıyla mücadele ettiler.

Spartans'ın kilidi kesinlikle Keith Appling-Adreian Payne ikilisi. Louisville mükemmel bir savunma performansı göstererek bu ikilinin maç boyunca yalnızca 10'da 2'yle şut atıp toplamda sadece 10 sayı üretebilmelerini sağladı. Bununla da kalmayıp Michigan State'i 15 top kaybına zorladılar, Draymond Green'i içeriye sokmayıp üçlüklere yönelttiler o da 7'de 1 üçlük atabildi. Savunmayla nasıl maç kazanılır dersi verdi adeta Louisville maçı söke söke alarak, ilk elenen 1 numaranın Michigan State olmasını sağladılar.

(7) FLORIDA 68-58 MARQUETTE (3)

Batı'nın 7 numarası Florida Gators, 3 numara Marquette Golden Eagles'ı 68-58 yenerek bir upseta imza attı ve Elite Eight'te Louisville'in rakibi oldu. Florida'da Bradley Beal 21 sayı - 6 ribaund, Erving Walker ve Kenny Boynton 10'ar sayı, Erik Murphy 7 sayı - 10 ribaund, Patric Young 7 sayı - 9 ribaundla oynadılar. Marquette'te ise Jae Crowder 15 sayı - 7 ribaund, Darius Johnson-Odom 14 sayı, Todd Mayo 11 sayıyla mücadele ettiler.

En iyi savunma hücumdur belki basketbolla alakası olmayan bir strateji ancak bu maçta bunu gözlemledik. Florida'nın hücumu, Marquette'in hücumda "Biz bunları yenemeyiz arkadaş" moduna girmesine sebep oldu. Takımın liderleri Jae Crowder ve Darius Johnson-Odom toplamda 30'da 10 ile şut atabildiler. Eğer Florida'ya karşı %30 gibi rezil bir yüzdeyle hücum ederseniz, sonuçlarına katlanırsınız. Florida beklediğim performansı gösteriyor kesinlikle, Final Four'a çıkarlarsa kimse şaşırmasın demiştim, şimdi tek maç uzaktalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder