25 Mart 2012 Pazar

NCAA 2012 March Madness Elite 8 - 1. Gün


NCAA Turnuvası'nda bölgesel finaller, yani Elite Eight maçları 24 Mart gecesi oynanan maçlarla başladı ve Final Four'a kalan iki takım belli oldu.

BATI

(7) FLORIDA 68-72 LOUISVILLE (4)

Batı'nın 4 numarası Louisville Cardinals, 7 numara Florida Gators'ı çekişmeli bir maç sonunda 72-68 yenerek Final Four'a yükseldi. Louisville'de Russ Smith 19 sayı - 5 ribaund, Chane Behanan 17 sayı - 7 ribaund, Peyton Siva 9 sayı - 8 asist, Gorgui Dieng 8 sayı - 6 ribaundla oynadılar. Florida'da ise Erik Murphy 14 sayı - 8 ribaund, Bradley Beal 14 sayı - 7 ribaund, Erving Walker 12 sayı - 7 asist, Kenny Boynton 12 sayı - 6 asist, Patric Young 11 sayı - 6 ribaundla mücadele ettiler.

Louisville kesinlikle tehlikeli bir takım olduğunu tüm turnuva boyunca gösterdi ve Final Four'a kadar yürümeyi başardılar. Florida'nın bu maçı kazanmasını bekliyordum çünkü Louisville'in savunmasının Florida'nın hücumunu durdurmaya yetmeyeceğine inanıyordum. Ancak Michigan State'i yıkan Louisville savunması yine devreye girdi ve Florida'nın oyunu domine etmesini önledi. Florida yine iyi şut attı, hücumda rakibine üstünlük kurmayı başardı. Ancak yeterli bir dominasyon yaratamadılar, Louisville'in kazanmak için yapması gereken de buydu zaten, dominasyonu önlemek. Cardinals nispeten mütevazi kadrosuyla gerçekten büyük bir iş yaptı.

DOĞU

(2) OHIO STATE 77-70 SYRACUSE (1)

Doğu'nun 2 numarası Ohio State Buckeyes, 1 numara Syracuse Orange'ı 77-70 yenerek adını Final Four'a yazdırdı. Ohio State'te Jared Sullinger 19 sayı - 7 ribaund, Lenzelle Smith, Jr. 18 sayı, Deshaun Thomas 14 sayı - 9 ribaund, William Buford 13 sayı - 9 ribaundla oynadılar. Syracuse'ta ise Scoop Jardine 14 sayı - 6 asist, Brandon Triche 15 sayı, Kris Joseph 10 sayı, Baye Keita 3 sayı - 10 ribaundla mücadele ettiler.

Beklediğim üzere Syracuse, Ohio State'in hücum gücüyle baş edemeyerek mağlup oldu. Fab Melo savunma sistemlerinde çok kilit bir roldeydi ve onun yokluğu takımı cidden çok ağır etkiledi. Bu maçta Melo olsaydı 'Cuse kaybeder miydi, bilinmez. Ancak çok daha iddialı olurlardı, burası kesin. En azından Jared Sullinger'ın böyle bir üstünlük sağlamasına izin vermezlerdi. Buckeyes kesinlikle çok iyi bir hava yakalamış durumda, Final Four'da UNC veya Kansas ile oynayacaklar, iki takımı da yenebilecek potansiyele sahipler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder