14 Mart 2012 Çarşamba

Warriors - Bucks Takası Gerçekleşti


NBA'de takas döneminin kapanmasına iki gün kala uzun süredir adları takas dedikodularında geçen Monta Ellis ve Andrew Bogut takım değiştirdiler.

Golden State Warriors ile Milwaukee Bucks arasında gerçekleşen takasta Warriors, Andrew Bogut ve Stephen Jackson'ı alırken, Bucks, Monta Ellis, Ekpe Udoh ve Kwame Brown'u kadrosuna dahil etti.

Takasa baktığımızda aslında iki takıma da fayda sağlayacak bir paket görüyoruz. Ancak ayrıntılara indiğimizde takasın iki taraf adına da çok büyük riskler taşıdığını görmek zor değil.

Bucks tarafıyla başlayalım. Monta Ellis ligin en yetenekli skorerlerinden bir tanesi ve eline topu aldığında neler yapacağı hiçbir zaman belli olmayan bir silah. Ancak savunmadaki yetersizliği ve fazlasıyla topu domine eden bir oyuncu oluşu sık sık takımına zarar veriyordu. Warriors'ta Stephen Curry'le anlaşamaması, onun gözden çıkarılmasının en büyük sebebiydi. Şimdi Bucks'ta, ligin en top dominant ve en bencil oyuncularından Brandon Jennings'le backcourtu oluşturmaya doğru gidiyor. Bu noktada, Jennings-Ellis ikilisinin yürümeyeceği çok bariz. Bu ikilinin birlikte oynaması diğer parçaların pasifleşmesi anlamına gelecektir. Brandon Jennings'in bencilliği ve kritik anlardaki başarısızlığı iyice su üstüne çıkmış durumda ve Bucks da ondan yavaş yavaş ümidi kesiyor gibi. Jennings'in takas edilmesi çok mantıklı olacaktır keza hala piyasası yüksek. John Hammond belki ligin en kötü GM'lerinden birisi ancak Jennings'ten kurtulmasını bekliyorum. S-Jack'in berbat kontratından kurtuldular, sakatlık belasıyla uğraşan Andrew Bogut'la Monta Ellis'i aldılar, ayrıca 2010 Draftı'nın 6 numarası potansiyelli Ekpe Udoh ile sözleşmesi bitecek olan Kwame Brown'ı kadrolarına dahil ettiler. Warriors'tan bir draft hakkı alamamaları taraftarlarını üzmüş olsa da, Jennings pazarlıklarında bir hak almaları mümkün.

Warriors açısından ise takası yalnızca bir fiyasko olarak değerlendirebiliyorum. Monta Ellis'i değerinin çok altında bir pakede karşılık elden çıkarttılar, yetmiyormuş gibi Ekpe Udoh'u kaptırdılar ve Stephen Jackson'ın ağır kontratını üstlendiler. Andrew Bogut eğer sakatlık problemlerini çözemezse bu takas NBA tarihinin en büyük fiyaskolarından olmaya aday Warriors adına, bunu bir kenara yazmak lazım.

Şimdi Bucks'tan yeni bir hamle bekleme zamanı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder