12 Aralık 2011 Pazartesi

12 Aralık 2011 Takas-Free Agency Haberleri


NBA'de 2011-2012 sezonu öncesi takımlar Free Agency çalışmalarını sürdürürken, takas dedikoduları da sıcaklığını koruyor.

Gündemin en önemli maddesi Chris Paul'ün takasını konu alan dedikodular. Gün içerisinde Los Angeles Clippers, Chris Paul'le anlaşmaya çok yaklaştı. Clippers, Chris Kaman+Eric Bledsoe+Al-Farouq Aminu+Minnesota'nın 1. Tur Draft Hakkı'nı Hornets'a verirken, Chris Paul, Clippers yolcusu olacaktı. Bu takasın olması ihtimali iyice yükselirken son anda New Orleans Hornets, Eric Gordon'ı da takasa dahil etmek isteyince görüşmeler tıkandı. Hornets iyice abarttı diyebiliriz, Paul çok değerli bir oyuncu olsa da onun için Gordon gibi yetenekli ve genç bir skoreri, All-Star bir pivotu, potansiyelli bir oyun kurucuyu, potansiyelli bir görev adamını ve muhtemelen ilk beş sıradan gidecek bir draft hakkını vermek hiçbir GM'nin yapmayacağı bir hata olurdu. Clippers, Gordon'ı gözden çıkartmadı ve bu takas da yattı. Eğer NBA Paul için böyle akılalmaz teklifler istemeye devam ederse, Paul'ü bir sezon daha Hornets'ta izleme ihtimalimiz çok yüksek.

-----

Günün atağı, Indiana Pacers'tan geldi. Çok önemli bir finansal rahatlığa sahip olan Pacers, Indiana küçük bir pazar olduğundan süperstarlar hakkındaki mevzulara adını yazdıramıyor. Ancak kaliteli görev adamlarını ve yetenekleri takıma topluyorlar. GM Larry Bird, bugün iki önemli hamleye imza attı. Önce, Free Agent PF David West takıma kazandırıldı, ardından da Memphis Grizzlies'le girilen bir takas sonucu O.J. Mayo, Josh McRoberts ve Brandon Rush karşılığında Pacers oyuncusu oldu. Pacers sessiz ve derinden yaptığı bu iki önemli hamleyle kadrosunu iyice sağlamlaştırdı. Şu an için şöyle bir yapıları var :

Roy Hibbert
David West
Danny Granger
O.J. Mayo
Darren Collison

Benchte de Paul George, George Hill, Tyler Hansbrough gibi kaliteli genç yeteneklerin olduğunu düşünürsek, Pacers'tan bu sene Doğu'da ilk beşi zorlamasını bekleyebiliriz.

-----

Chicago Bulls, Richard Hamilton hamlesini resmileştirdi. Bulls, skorer SG açığını kapatmak için Free Agency döneminde aktiflik gösteriyordu, belki de en iyi seçimle bu açığı kapattılar. En ciddi adaylar Jamal Crawford ve Richard Hamilton'dı, yaratıcılık olarak Crawford'tan düşük olsa da savunma olarak Crawford'un çok üstünde olan Richard Hamilton, Bulls'a aradığı kanı getirecektir. Bulls böylece her pozisyonu kuvvetli olan bir takım halini aldı.

Joakim Noah
Carlos Boozer
Luol Deng
Richard Hamilton
Derrick Rose

Kuşkusuz Boozer'ın performansı Bulls için kilit olacak.

-----

Dwight Howard hakkındaki söylentiler durmuş olsa da, Howard'ın Nets'e veya Lakers'a gitme ihtimali yüksek görünüyor. Howard, Nets'i tercih ediyor çünkü Lakers'a gitmesi, Shaquille O'Neal Strikes Back anlamına gelecek. (Shaq da Magic'i bırakıp Lakers'a gitmişti) Nets takası olursa, Nets Brook Lopez ve draft haklarını kullanacak, Lakers paketinde ise Andrew Bynum+Pau Gasol=Dwight Howard+Hidayet Türkoğlu gibi bir durum var.

-----

Gün içinde Golden State Warriors, Pau Gasol için Lakers'a Stephen Curry'i teklif etti. Bu teklif jet hızıyla reddedildi. Zaten iki takıma da yaramayacak bu takas teklifinin ne akla hizmet yapıldığını anlayamadım doğrusu.

-----

Miami Heat, Shane Battier nokta transferi, James Jones ve Mario Chalmers'ın sözleşmelerinin yenilenmesi ve Eddy Curry kumarının oynanmasından sonra, NBDL ve NCAA'den birkaç gençle kontrat imzaladı. Muhtemelen bu gençler deneme sürecinden geçirilecek. Heat taraftarı, kuşkusuz bu yoğun transaction döneminin en rahat taraftarı.

-----

Dallas Mavericks'ten ayrılan J.J. Barea, Minnesota Timberwolves'a imza attı. Barea, Ricky Rubio'nun arkasından çok iyi bir destek kuvveti olacaktır, Wolves akıllıca bir iş yaptı.

-----

Dallas Mavericks'in, SG ve C pozisyonlarına takviye yapmak istediği biliniyor. Mavericks'in Jamal Crawford için girişimleri şimdilik durmuş durumda, Phoenix Suns'tan ayrılan Vince Carter'ın son şampiyona katılabileceği söyleniyor. Mavericks ayrıca Tyson Chandler'dan doğan boşluğu doldurmak için Samuel Dalembert'la görüşüyor.

-----

Yeni bir yapının peşinde olan New Jersey Nets, Nenê'ye yıllık 18 milyon dolar gibi fahiş bir teklif yaptı. Yine de hücumu sıfır Chandler'ın 14 milyon dolar aldığını düşünürsek, normal sayılabilecek bir teklif doğrusu.

-----

Şu anda, Dwight Howard ve Chris Paul bu sezonu takımlarında geçirecekler gibi görünüyor. Önümüzdeki sezon free agent piyasası iyice karışacak.

Önümüzdeki günlerde Utah Jazz'dan atak bekliyorum, ellerinde takas için kullanılabilecek Paul Millsap ve Al Jefferson var. SF'ye ihtiyaçları var, Philadelphia 76'ers'tan ayrılması an meselesi olan Andre Iguodala'ya Al Jefferson teklifiyle gidilmesi, güzel bir hareket olabilir. Sixers'ın da skorer bir pota altı oyuncusuna ihtiyacı olduğu malum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder