24 Aralık 2011 Cumartesi

2011-2012 Sezonu Öngörüleri - Boston Celtics


Hamleler

Gelenler : Brandon Bass, Chris Wilcox, Keyon Dooling, E'Twaun Moore, JaJuan Johnson, Greg Stiemsma
Gidenler : Glen Davis, Nenad Krstic, Delonte West, Von Wafer, Carlos Arroyo, Troy Murphy, Shaquille O'Neal

Hücum : A-

Big Three'nin muhtemelen beraber oynayacağı son sezonda Boston Celtics'in lideri Rajon Rondo olacak. Rondo'nun performansı Celtics'in başarısıyla doğru orantılı olacak ve diğer oyuncuların verim vermesini sağlamak da Rondo'nun elinde. Takas söylentilerini hırsını arttırmak için kullanırsa kendisi ve takıma adına çok iyi olur. Ray Allen 36 yaşına geldi ancak hala ligin en iyi şutörlerinden. Paul Pierce iyiden iyiye yavaşladı ancak hala zekasıyla ve kurnazlığıyla hücumda iş yapmayı beceriyor. Kevin Garnett sağlıklı kalmak zorunda. Glen Davis takasıyla gelen Brandon Bass, orta mesafe şutlarıyla ve hücum ribauntlarıyla takıma çok şey katabilir. Celtics geçen sezon ligin en az hücum ribaundu alan takımıydı.

Savunma : A-

Ligin en iyi savunma takımı kimliğini uzun süre taşıyan Celtics, bu sezon o kadar da iyi değil. Çünkü Ray Allen ve Paul Pierce'ın ayakları iyice yavaşladı, bu pozisyonlardaki savunma artık yok olmaya doğru gidiyor. Kevin Garnett savunmada eski enerjisine sahip değil ancak hala takımın savunma omurgasını oluşturuyor Rajon Rondo ile birlikte. Jermaine O'Neal istikrarsız ve hücumda koca bir sıfır olmasına rağmen bloklarıyla ve sertliğiyle takıma bir şeyler katmaya çalışacak. Joel Anthony'e benzeyecek diyebiliriz sanıyorum.

Bench : C+

Celtics'in benchi Jeff Green'in aort problemi sebebiyle sezonu kapatmasıyla çok büyük bir darbe aldı. Eğer Green oynayabilecek durumda olsaydı, yaşlanan Pierce'a çok iyi bir genç alternatif oluşturulacaktı ve muhtemelen Green, En İyi Altıncı Adam ödülüne de büyük bir aday olacaktı. Onun gitmesiyle benchte en önemli parça Brandon Bass oldu. Magic'te iyi işler yapan Bass, Glen Davis'in yerine takıma geldi ve üzerinde büyük bir yük olacak. Marquis Daniels, hem Pierce hem de Allen'ın bir numaralı yedeği olacak, onun da üzerinde büyük yük var. Purdue çıkışlı çaylaklar JaJuan Johnson ve E'Twaun Moore takıma beklenenin çok üzerinde katkı verebilirler, Moore oyun zekası çok yüksek bir oyuncu, Johnson ise Celtics'in aradığı atletizmi takıma katabilecek bir isim. Doc Rivers ikisini de iyi kullanmalı.

Koç : A-

Doc Rivers hala ligin en iyi koçlarından bir tanesi. Bu sezon, takımın başarısı tamamen ona endeksli. Keza yıldızlarını sıkışık fikstürde maçlarını kazanırken dinlenmiş tutabilmeye çalışacak, yapacağı rotasyon çok önemli. Bu açıdan çaylaklar işine çok yarayabilir, onlara çok sorumluluk vermesi şart.

Frontcourt : A-

İlk beşin froncourtunun (O'Neal-Garnett-Pierce) yaş ortalamasının 34 olduğunun farkındayım. Ancak yine de birbirini tamamlayabilecek oyuncular. Üç oyuncu da artık kariyerlerindeki belki de son şampiyonluk şansını kullanacaklarının farkındalar, O'Neal tüm gücüyle bloklara, Garnett iyi savunmaya ve orta mesafe şutlarına yönelecektir. Pierce da kurnazlığıyla iş yapacak. Benchteki Brandon Bass ve JaJuan Johnson takım için çok önemli.

Backcourt : A-

Rajon Rondo tamamen takımın lideri durumuna geçti ve takımın başarısı ona bağlandı. Performansı çok kritik. Ray Allen 36 yaşına gelmesine rağmen hala çok iyi bir şutör olduğundan kendisinden isteneni yapmayı beceriyor. Benchteki Marquis Daniels ve E'Twaun Moore takım için çok kritik roldeler. Genç PG Avery Bradley'in de bu sezon daha fazla kullanılmasını bekleyebiliriz.

Anahtar Oyuncu : Rajon Rondo
Başarı İçin Kritik Detaylar : Rotasyon, çaylakların kullanımı, Garnett ve O'Neal'ın savunma performansı
X Factor : JaJuan Johnson & E'Twaun Moore

İlk Beş

C - Jermaine O'Neal : Sadece bloklarıyla potayı koruması bekleniyor kendisinden, yapabilirse başarılı bir sezon geçirmiş olur.
PF - Kevin Garnett : Sağlıklı kalıp savunmada aktifliğini düşürmekten kaçınmalı.
SF - Paul Pierce : Kendisini yormadan skor yükünü sırtlayabilmeli.
SG - Ray Allen : Şutlarını sokması yeterli.
PG - Rajon Rondo : Takımın tüm yükü üstünde, takas söylentilerini lehine çevirip hırslı oynamalı.

Bench

C - Chris Wilcox : Hücum anlamında yetenekleri bilinen bir oyuncu ancak istenen pivot yedeği olduğunu söylemek zor.
C - Greg Stiemsma : Muhtemelen havlu sallayacaktır.
PF - Brandon Bass : Benchin en değerli parçası durumunda bu sezon için, hücum ribauntlarına yapacağı katkı çok kritik.
PF - JaJuan Johnson : Atletizmiyle takıma çok şey katabilir.
SF - Jeff Green : Sezonu kapatmış olması büyük şanssızlık ancak hala Celtics'in geleceği için önemli bir parça.
SF - Sasha Pavlovic : Şut performansı çok önemli.
SG - Marquis Daniels : Dallas Mavericks'teki ilk yıllarındaki oyununa dönebilirse, çok önemli bir rolü olabilir.
SG - E'Twaun Moore : Oyun zekası ve kendine güveni bu takıma çok şey katabilir.
PG - Avery Bradley : Çok yüksek potansiyele sahip, kendine güvenirse beklenmedik katkılar verebilir.
PG - Keyon Dooling : Bu takımda veteran olarak bulunuyor, Bradley beklentileri karşılayamazsa Rondo'nun birinci yedeği olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder