10 Aralık 2011 Cumartesi

Chris Paul Lakers Yolunda


Dün Chris Paul'lü Knicks senaryoları yazmıştım ancak bu iş yattı gibi görünüyor. Keza Chris Paul, Los Angeles Lakers'a artık çok yakın.

New York Knicks, büyük bir hata yaparak Tyson Chandler hamlesinden vazgeçmedi, 14 milyon dolarlık kontratla Chandler'ı takımına dahil etti. Chandler'ı alırken, Chauncey Billups, Ronny Turiaf ve Andy Rautins takımdan ayrıldılar. Bu, Knicks için Big Three defterinin kapanması anlamına geliyor. Önümüzdeki sezon, Carmelo Anthony & Amar'e Stoudemire liderliğinde başarı kovalayacaklar, Tyson Chandler, Landry Fields ve Toney Douglas beşi tamamlayacaklar. Knicks, çok istediği Chris Paul'le olan görüşmelerini bir anda kesiverdi.
Lakers, elindeki parçaları çok iyi kullanmayı başardı ve Paul için doğru yola girdi. Houston Rockets pakete dahil edilerek yol bulundu. Geçtiğimiz günlerde iptal edilen ilk takastan çok da farklı olmayacaktır anlaşma. Kevin Martin ve Luis Scola antrenmana çıkmadılar, bu iki oyuncu Hornets yolcusu. Pau Gasol, Rockets'a geçecek, Chris Paul ise Lakers yolcusu olacak. İlk takasın iptal olmasının sebebi, Lakers'a sağlanacak maddi esneklikti. Lakers'a verilecek bir kontrat yüküyle bu iş tamamlanacaktır.

Chris Paul'ün Lakers'a katılması, yalnızca bu sezon için önemli olmayacak. Kobe Bryant artık yaşlanıyor ve Lakers'ın yeni bir franchise playera ihtiyacı var. Chris Paul, bayrağı Kobe'den alan oyuncu olacak ve takımı geleceğe taşıyacak. Andrew Bynum'ın da takımda kalacağını düşünürsek, Lakers'ın önünü açık olarak kabul edebiliriz. Bu takas gerçekleşirse Lakers önümüzdeki sezon şöyle bir beşle oynayacak :

Andrew Bynum
Lamar Odom
Metta World Peace
Kobe Bryant
Chris Paul

Bu takım, Kobe'ye belki de son bir şampiyonluk yüzüğü kazandırabilir. Şunu da belirtmek gerek ki, Paul'ün Lakers'a gitmesi, Howard'ın Lakers'a gitmesinin yolunu açabilir. Lakers'ın Magic'i ikna etmeye yetecek oyuncusu yok ancak tıpkı Paul takasında olduğu gibi bir üçüncü takım devreye sokulabilir. Dwight Howard'ın takıma gelmesi de, Lakers'ı ligin en iddialı takımı haline getirir.

Yine de Paul takasının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini henüz bilmiyoruz. Bana kalırsa, bu takas gerçekleşecek ve piyasa iyice karışacak. Zaman sorularımız yanıtlarını verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder