24 Aralık 2011 Cumartesi

2011-2012 Sezonu Öngörüleri - Los Angeles Clippers


Hamleler

Gelenler : Chris Paul, Chauncey Billups, Caron Butler, Trey Thompkins, Travis Leslie, Reggie Evans
Gidenler : Eric Gordon, Al-Farouq Aminu, Chris Kaman, Craig Smith, Jamario Moon, Ike Diogu, Willie Warren

Hücum : A+

Chris Paul'ü kadrosuna dahil ederek bir anda ligin en ilgi çekici takımı halini alan Clippers, bana kalırsa şu anda ligin en iyi hücuma sahip takımı. Ligin en iyi oyun kurucusunu, Blake Griffin gibi inanılmaz bir skorer atletle birleştirerek zaten en baştan ilgi çekmeyi başardılar. Bunun yanında DeAndre Jordan gibi iyi bir pota altı bitiricileri var. Her ne kadar herkes Paul-Griffin alley-ooplarını beklese de, Paul-Jordan alley-oopları da çok ilgi çekici olacak. Chauncey Billups yıllardır PG oynamasına karşın skorerliğe dayalı bir oyunu olduğundan SG oynamayı kolayca benimseyecektir, şutlarına konsantre olma şansı yakalayacaktır. Geçen sezonu sakat geçiren Caron Butler da çok iyi bir ceza şutörü ve ihtiyaç duyulduğunda sahne alabiliyor. Benchte duran Mo Williams, Eric Bledsoe gibi skor tehditleri de atlanmamalı.

Savunma : B+

Clippers'tan ilk senesinde çok büyük başarı beklenmemesinin sebebi, savunmasının şampiyonlukta en iddialı takımlardan biri olabilecek seviyede olmaması. Yine de ortalamanın çok üstünde bir savunmaları var. Chris Paul-Chauncey Billups ikilisi tecrübeleriyle zaten çok efektif bir savunma ikilisi olacaklar. Caron Butler her zaman iyi bir savunmacı olarak tanınmıştır. Blake Griffin kötü bir savunmacı olsa da DeAndre Jordan onun eksiklerini kapatabiliyor. Sessiz sedasız yapılan Reggie Evans hamlesi de muhteşem oldu çünkü Clippers'a tek derdi savunma olan sert bir uzun gerekiyordu.

Bench : B+

Clippers'ın benchi çok çarpıcı görünmese de çok yüksek potansiyele sahip. Oyun kurucu pozisyonu çok sağlam durumda, Mo Williams ve Eric Bledsoe gayet iyi bir ikili. SG pozisyonunda Randy Foye iyi katkı sağlayabilecek bir oyuncu, çaylak Travis Leslie de dikkat çekmese de müthiş atletizmiyle Clippers'ta iş yapabilecek bir isim. SF pozisyonunda geçen sezon ilk beş çıkan Ryan Gomes sağlam duruyor. PF pozisyonu epey rahat, savunmacı Reggie Evans, skorer çaylak Trey Thompkins ve şutör Brian Cook bu pozisyonu kapatıyorlar. Ancak benchin sorunu pivot pozisyonunda. Takımın DeAndre Jordan dışında pivotu yok, Clippers'tan bir pivot hamlesi beklemek yanlış bir beklenti olmayacaktır. Bir takas yapılırsa hala değerli bir parça olan Mo Williams'ın ayrılma durumu olabilir, Eric Bledsoe için de aynısı geçerli. Ana PG'si Chris Paul olan ve pivot yedeği olmayan bir takıma iki kaliteli yedek PG fazla lüks.

Koç : C

Geldik Clippers'ın en büyük soru işaretine. Clippers takımı Vinny Del Negro'ya emanet ederken kuşkusuz bir anda şampiyonluk adayı olacaklarını düşünmüyordu. Del Nagro bana kalırsa bu takımın yükünü kaldırabilecek bir koç değil, böylesine genç bir takıma mentör olması da çok zor. Oklahoma City Thunder'ın Scott Brooks'la yaşadığı problemin bir benzeri Clippers'ın da başına gelebilir.

Frontcourt : A

Savunma ve hücum anlamında çok dengeli bir frontcourtu var Clippers'ın. Griffin'in müthiş hücumunun yanında kötü savunması oluşunu Jordan ve Evans kapatıyorlar. Benchteki Thompkins ve Cook da sürpriz skor katkıları verebilecek isimler.

Backcourt : A+

Clippers ligin en kuvvetli backcourt ikilisine sahip. Billups'ın aslen bir PG olması kimseyi eleştiriye götürmesin, Billups SG oynayabilecek yapıda bir oyuncu. Ligin en iyi oyun kurucusuyla birleştiğini düşünürsek mükemmel bir ortaklık ufukta. Benchteki alternatifler de etkileyici.

Anahtar Oyuncu : Chris Paul & Blake Griffin
Başarı İçin Kritik Detaylar : Vinny Del Negro'nun yönetimi, uyum
X Factor : Trey Thompkins & Travis Leslie

İlk Beş

C - DeAndre Jordan : Pota altının savunma yükü kendisinde olacak, Paul'ün gelişiyle En Fazla Gelişme Kaydeden Oyuncu ödülü için çok büyük aday haline geldi.
PF - Blake Griffin : Muhteşem çaylak sezonundan sonra, performansını koruması bekleniyor. Şutunu geliştirebilirse çok iyi olacak.
SF - Caron Butler : Şut performansı istikrarlı olmalı, savunmada da kendisinden bekleneni yapmalı.
SG - Chauncey Billups : Takımın en tecrübeli oyuncusu durumunda ve topun el yaktığı anlarda sorumluluk alacak.
PG - Chris Paul : Ligin en iyi oyun kurucusunun performansı ve pota altı oyuncularıyla uyumu takımın başarısını doğrudan etkileyecek.

Bench

PF - Reggie Evans : Savaşçı, savunmacı bir oyuncu. Takımı hücumda bir kişi eksik oynatması Clippers için hiç önemli değil.
PF - Trey Thompkins : Çaylak Thompkins sürpriz skor katkıları yapabilir.
PF - Brian Cook : Üçlük yüzdesi takım için önemli.
SF - Ryan Gomes : Geçen sezon ilk beşte iyi idare etmişti, benchten gelerek daha verimli olabilir.
SG - Randy Foye : Skorerlik becerileri var, sorumluluk verildiğinde gayet iyi işler çıkartıyor.
SG - Travis Leslie : Çok atlet bir oyuncu, Clippers'ın atletizme dayalı düzeninde iş yapabilir.
PG - Mo Williams : Benchin en değerli parçası konumunda, Paul-Billups dinlenirken skor katkısı yapabilecek durumda.
PG - Eric Bledsoe : Potansiyeli yüksek bir oyuncu, çok yönlülüğü takıma çok şey katabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder