9 Aralık 2011 Cuma

Knicks Takas Senaryoları


NBA'de 2011-2012 sezonu öncesi takas muhabbetleri, Chris Paul ve Dwight Howard üzerinden dönüyor. Önümüzdeki sezon serbest kalacak bu iki oyuncunun da takımlarında mutsuz oluşu, onları takas haberlerinin başrolüne koyuyor.

Kuşkusuz New York Knicks, takaslar haberlerinde en çok adı geçen takım. Haklarında birden fazla söylenti var, bunlar hakkında kısa bir görüş belirtmek istedim.

Chris Paul'ün New York Knicks'te oynamak istediği biliniyor. Ancak Knicks, uzun süre Hornets'ı ikna edebilecek bir paket yaratmayı başaramadı. Paul, bu yazıyı yazdığım günün erken saatlerinde üçlü bir takas sonucu Lakers'a yollandı ancak Hornets'ın takım sahibi olmadığından takıma müdahale yetkisi bulunan diğer takım sahipleri, bu takasa itiraz ettiler ve iptal olmasını sağladılar. Bu gelişmenin ardından Lakers'ın ne kadar ciddi olduğunu farkeden Knicks, Chris Paul için Amar'e Stoudemire'ı gözden çıkarttı. Bu duruma baktığımızda, Paul'ü hiçbir şey alamadan kaybetmek istemeyen Hornets'ın bu teklife sıcak bakabileceğini düşünüyorum. Paul-Amare takas teklifi yapılırsa, Paul muhtemelen Knicksli olur.

Knicks, Tyson Chandler'la yüksek oranda anlaşmış durumda. Haddinden çok daha fazla para isteyen Chandler'a Golden State'in 15 milyon dolarlık kontrat teklif etmesinin ardından harekete geçen Knicks, Dallas'a sign&trade formülüyle Billups+Turiaf teklif etti. Chandler'a 14 milyon dolarlık bir kontrat gidecek bu takas gerçekleşirse. Paul'ün alındığını düşünürsek, Chandler'ın gelmesi demek yeni bir Big Three oluşturma rüyasının sonu demek. Her ne kadar Chandler iyi bir rol oyuncusu olsa ve kendisine verilen kontrattan artta kalan salary cap boşluğu başka oyuncularla doldurulabilecek olsa da, Knicks'in önünde bir başka seçenek daha var.

Knicks eğer bir sezon beklemeyi göze alır ve Chandler'la imzalamazsa, serbest kalacak olan Dwight Howard'a önümüzdeki sezonun başında imza attırarak NBA tarihinin en şaşalı Big Three'sini oluşturabilir. Howard'ın pota altında rakipsiz bir oyuncu oluşu ve D'Antoni'nin hücumsever bir koç oluşu sebebiyle Knicks'i 2012-2013 sezonunda şöyle izleyebiliriz :

Dwight Howard
Carmelo Anthony
Landry Fields
Iman Shumpert
Chris Paul

Göze epey korkunç geliyor, değil mi ? Burada sorulacak soru şu, Knicks bir sezon beklemeyi ve Howard'la çok yakından ilgilenen Lakers ve Nets'in Howard'ı sezon içinde takasla alma ihtimalinden doğacak riski göze alabilir mi ? Ben olsam bu riski alır, sonraki sezon yukarıdaki yapıyla ortaya çıkardım. Miami Heat bu sezon dolu dizgin geliyor, Knicks'in şampiyonluk şansı çok düşük. Ancak bu kumarın sonucunda Knicks, Heat'ten daha üstün bir takım haline geçebilir.

Önümüzdeki günler, takas senaryolarına ışık tutacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder