24 Aralık 2011 Cumartesi

2011-2012 Sezonu Öngörüleri - Los Angeles Lakers


Hamleler

Gelenler : Josh McRoberts, Troy Murphy, Darius Morris, Andrew Goudelock
Gidenler : Lamar Odom, Shannon Brown

Hücum : B+

Kobe Bryant ve Pau Gasol'ün yaşlanması yüzünden yavaş yavaş gücünü kaybeden Lakers hücumu, Dwight Howard veya Chris Paul alınarak düzeltilmeye çalışıldı. Ancak iki transfer de mümkün olmadı ve Lakers'ın hücum işleri iyice sarpa sardı. Koç değişimiyle Phil Jackson'ın üçgen hücumunun da devrinin kapanmasıyla, Lakers'ın hücumda yaratabilecekleri çok büyük bir soru işareti oldu. İşler muhtemelen Kobe'ye kalacak.

Savunma : A

Lakers her ne kadar hücumda efektifliğini kaybetmiş olsa da savunmada hala çok güçlüler. Boy anlamında ligin en kuvvetli pota altına sahipler, Metta World Peace, Kobe Bryant gibi iyi savunmacıları da kadrolarında bulunduruyorlar. Yeni koç Mike Brown'ın da savunma koçu olduğu düşünülürse Lakers'ın savunması gayet güçlü.

Bench : D

Lakers'ın en zayıf halkası kesinlikle benchi. Josh McRoberts ve çaylak PG Darius Morris haricinde vasatın üstünde hiçbir oyuncu yok, Matt Barnes ve Jason Kapono'nun yapabilecekleri çok sınırlı. Geçen sezon da pek iyi olmayan benchin en önemli iki parçası Lamar Odom ve Shannon Brown'un da gitmesiyle işler iyice sarpa saracak.

Koç : B+

Phil Jackson'ın sistemini Lakers çok arayacak gibi. Mike Brown önemli bir savunma koçu olsa da Lakers'ı bir savunma takımı haline dönüştürmesi şu aşamada çok zor görünüyor. Lakers yine dengeli bir takım olmaya çalışacak ve Brown hücum anlamında koca bir sıfır olduğundan (Cleveland'ta topu LeBron'a verip hiçbir set çizmemesini hatırlarsınız) bu sezon takımın çok başı ağrıyacak.

Frontcourt : A

Andrew Bynum-Pau Gasol pota altı, Lakers'ın tüm zorluklara rağmen şampiyonluk adayı olmasını sağlayan şey. Hala boylarıyla tutulması çok zor bir ikili, Gasol yaşlansa da. Andrew Bynum'ın göstereceği performans burada belirleyici olacak, eğer sağlıklı kalmayı başarır da potansiyelini gösterirse Lakers için çok büyük bir kazanç olacak. SF pozisyonunda Metta World Peace istikrarsızlığıyla bir soru işareti, eski çok iyi savunmacı kimliğinden de yavaş yavaş uzaklaşıyor gibi.

Backcourt : A-

Kobe Bryant yaşlansa da hala ligin en iyi beş oyuncusundan biri ve hala büyük bir yüreği var. Tüm zorluklara rağmen takımını taşımaya uğraşacak, muhtemelen bu sezon geçen sezona göre daha da aktif olmaya çalışacak. PG pozisyonunda Derek Fisher'ın dönemi nihayet bitiyor diyebiliriz, Steve Blake daha fazla süre alacak gibi. Aslında tam Lakers'ın aradığı tarzda bir PG olan Darius Morris'in ilk beş çıkması karlarına olur, olmayacak gibi yine de.

Anahtar Oyuncu : Kobe Bryant
Başarı İçin Kritik Detaylar : Andrew Bynum'ın performansı, Mike Brown'ın getirecekleri, SF pozisyonundaki oyuncuların istikrarı
X Factor : Darius Morris

İlk Beş

C - Andrew Bynum : Potansiyeli yüksek ve hala genç olan Bynum'ın sağlıklı kalıp verim sağlaması, Lakers için en önemli şeylerden biri.
PF - Pau Gasol : Yaşlanmasına karşın Gasol, oyun zekasıyla hala yıldız bir uzun. Daha iyi konsantre olmalı.
SF - Metta World Peace : İstikrarsızlıktan kurtulmalı, oyuna daha iyi konsantre olmalı.
SG - Kobe Bryant : Takımın lideri ve bu zor zamanda gemisini kurtarabilecek kişi.
PG - Steve Blake : Oyun kuruculuk becerisine takımın çok ihtiyacı var, sahada kendine güvenli olmalı.

Bench

C - Troy Murphy : Troy Murphy neredeyse savunması sıfır olan bir uzun. Kenardan getireceği skor katkısı çok kritik olabilir.
PF - Josh McRoberts : Indiana'dan gelen McRoberts, preseason maçlarında takım için önemli bir isim olacağının sinyallerini verdi. Lamar Odom'un eksiğini kapatmaya çalışacak.
PF - Derrick Caracter : Soyadını yansıtmayacak şekilde kişilik bozukluklarıyla tanınan Caracter, muhtemelen havlu sallayacak.
SF - Matt Barnes : Savunmacılığıyla World Peace'e yedek olacak, aynı World Peace gibi onun da istikrarsızlıktan kurtulması gerek.
SF - Devin Ebanks : Sakatlık problemlerinden kurtulursa, potansiyeliyle takıma çok şey katabilecek bir isim.
SF - Luke Walton : Takımda bulunmasının tek sebebi Phil Jackson'ın üçgen hücumuna uymasıydı, şu anda havlu sallamaktan başka görev vermek yanlış olur.
SG - Jason Kapono : Şutör ihtiyacı olan Lakers'ın takviyesi Kapono, benchten gelip istikrarlı şekilde şutlarını sokmalı.
SG - Andrew Goudelock : Çaylak şutör Goudelock, şans verilirse bir ümit olabilir.
PG - Darius Morris : Andre Miller tarzında bir oyun kurucu olan çaylak Morris, tam Lakers'ın aradığı oyuncu. İkinci turdan onlara gelmesi büyük şanstı, bunu değerlendirmeliler.
PG - Derek Fisher : Vadesi tamamen doldu, Phil Jackson ona saygısından ilk beşte tutuyordu artık Phil Jackson da yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder