15 Aralık 2011 Perşembe

Chris Paul Clippers'ta


Haftalardır üzerine konuşulan, yazılıp çizilen Chris Paul takası nihayet sonuçlandı. Lakers, Celtics, Knicks derken CP3, Los Angeles Clippers yolcusu oldu.

Daha önce Caron Butler'ı alıp, önceki gün serbest kalan Chauncey Billups'ı kadrosuna dahil eden ve DeAndre Jordan'la sözleşme yenileyen Los Angeles Clippers, Eric Gordon + Al Farouq Aminu + Chris Kaman + Minnesota'nın 2012 1. Tur Draft Hakkı karşılığında süperstar oyun kurucu Chris Paul'ü kadrosuna kattı.

Takas oldukça dengeli görünüyor. Hornets belki de alabileceği en iyi paketi almayı başardı. Paul'ün gitmesiyle birlikte takım yeni bir yola çıkmalıydı ve bunu yapabilmeleri için artık önlerinde büyük bir şans var. Eric Gordon ve Al-Farouq Aminu gibi iki önemli genç yeteneği kadrolarına kattılar, muhtemelen ilk beş sıradan olacak bir draft hakkı aldılar ve All-Star bir pivotu da elde ettiler. Kadroları zayıf olduğu için kendi haklarıyla da iyi bir yerden seçim yapma şansları olduğunu düşünürsek, Hornets'ın önünü açık görebiliriz.

Takasın Clippers yönü ise biraz karışık. Keza Eric Gordon'ı bırakmak istemediklerini biliyorduk, ancak razı olmak durumunda kaldılar. Şimdi ellerinde çok çekici bir Blake Griffin-Chris Paul ortaklığı var ve izlemesi en zevkli takımlardan biri haline gelecekleri de aşikar. Ancak takasın kazançlı olup olmadığını, yapılacak diğer hamleler belirleyecek. Şu anda ellerinde dört tane kaliteli PG (Chris Paul, Chauncey Billups, Mo Williams, Eric Bledsoe) bulunuyor. Billups'ın kurallar gereği takası söz konusu değil, onu SG olarak kullanacaklardır. Muhtemelen Clippers'tan yeni bir takas göreceğiz, yolların ayrılacağı oyuncunun Mo Williams olacağını düşünüyorum. Eğer önemli bir oyuncuyu alma yoluna girilirse, Bledsoe da gözden çıkartılabilir. Neler olacağını zamanla göreceğiz.
 
Kuşkusuz bu takasın en önemli getirisi, Los Angeles'ta yepyeni bir rekabetin doğacak olması. Açıkçası Dwight Howard'ı almadığı takdirde Lakers'ın Clippers'ın gerisinde kalma ihtimali bile var önümüzdeki senelerde.

Çok ilgi çekici bir takım geliyor, merakla izleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder