24 Aralık 2011 Cumartesi

2011-2012 Sezonu Öngörüleri - Miami Heat


Hamleler

Gelenler : Norris Cole, Eddy Curry, Shane Battier
Gidenler : Mike Bibby, Jamaal Magloire, Erick Dampier, Zydrunas Ilgauskas, Eddie House

Hücum : A

Eğer kadronuzda LeBron James, Dwyane Wade ve Chris Bosh varsa, hiçbir ofansif stratejiniz olmasa bile bu yönden çok güçlü olursunuz. Heat'in hücum puanının A+ olmasının sebebi, James-Wade-Bosh'ın birbirine gerçekten yardım ettiği bir sistemin olmayışı. Eğer bu da başarılırsa Heat'in hücumu tutulmaz hale gelir.

Savunma : A+

Big Three'nin savunma yeteneklerinin yanında Mario Chalmers, Shane Battier, Joel Anthony ve Udonis Haslem gibi savunma elemanlarını da kadrosunda bulunduran Heat'in, koç Erik Spoelstea'nın da bir savunma koçu olmasının etkisiyle ligin en iyi savunma takımı olduğunu söylemek zor değil.

Bench : B+

Geçen sezon Heat'in en zayıf yönlerinden biri benchiydi. Ancak bu sezon öncesi yapılan hamlelerle Heat benchini sağlamlaştırmayı başardı. LeBron James'in arkasına çok iyi bir savunmacı ve ceza şutörü Shane Battier'ı aldılar. Geçen sezon kritik anlarda üçlükleriyle öne çıkan James Jones'u takımda tuttular. Eddy Curry'le getirisi çok yüksek olabilecek bir kumar oynadılar. Delici özelliğiyle ve oyunu okuma yeteneğiyle çaylak PG Norris Cole da bu sezon Heat'e kimsenin beklemediği bir katkı verebilir. Udonis Haslem, Mike Miller gibi oyuncuları da düşününce Heat benchinin ne denli seviye atladığı görülebiliyor.

Koç : B

Erik Spoelstra'nın üzerinde çok büyük yük var. Savunma koçu olduğundan bu anlamda Heat'e çok şey katıyor ancak hücumda pek de efektif setler çizemediğinden takım Big Three'den maksimum verim alamıyor. Spoelstra'nın bu sezonki hücum stratejileri Heat'in başarısında direkt rol oynayacak.

Frontcourt : A

Heat'in froncourtunda SF pozisyonu LeBron James ve Shane Battier'la birlikte rahat durumda. Ancak uzun ikilisi önemli iki soru işareti. PF pozisyonunda Chris Bosh geçen sezon çok büyük hayal kırıklığı yarattı ve savunmadaki ve ribauntlardaki etkisizliğiyle büyük tepki topladı. Bu sezon güçlenip daha sert bir oyuncu haline gelmek zorunda. Yedeğindeki Udonis Haslem savaşçılığıyla biraz olsun bu pozisyonu rahatlatıyor. C pozisyonu, Heat'in kuşkusuz en büyük handikapı ve bu sezon Eddy Curry kumarıyla bunu çözme yoluna gittiler. Curry, takımda 2.12'nin üzerindeki tek oyuncu ve gerçekten büyük fiziğe sahip tek uzun. Eğer kafasını basketbola verebilir ve savaşırsa zaten kendisinde bulunan yeteneklerle çok önemli iş yapabilir.

Backcourt : A

Dwyane Wade ve Mario Chalmers'ın bulunduğu backcourt, ligin belki de en iyi savunmacı backcourtu. Hele ki Chalmers çaylak sezonundaki kimliğine dönerse bu ikili korkutucu olur diğer takımlar adına. Çaylak Norris Cole, Chalmers'a yapacağı yedeklikle çok önemli bir rol üstlenebilir. Mike Miller, James Jones gibi şutörler de backcourtu sağlam tutuyor.

Anahtar Oyuncu : LeBron James & Dwyane Wade
Başarı İçin Kritik Detaylar : Erik Spoelstra'nın hücum setleri, LeBron James'in performansı, Eddy Curry kumarının sonucu
Muhtemel X-Factor : Norris Cole

İlk Beş 
 
C - Joel Anthony : Tamamen savaşçılık üzerine dayalı bir oyun stili olan Anthony, takıma bloklarıyla çok şey katıyor. Ancak ligin fizikli uzunlarını tutmak için fazla kısa.
PF - Chris Bosh : Orta mesafe şutuyla James-Wade ikilisinin yarattığı boşlukları değerlendiren Bosh, bunun yanına savunma gayretini ve ribauntları da koymalı.
SF - LeBron James : Geçen sezon final serisindeki performansıyla topun ağzına konan James, bu sezon daha konsantre olacaktır. İçeriyi daha fazla zorlamalı.
SG - Dwyane Wade : D-Wade halen geminin kaptanı olduğunu geçen sezon gösterdi. James'le ortaklaşmaları yalnızca alley-ooplarla olmamalı, birbirlerine boşluk yaratmalılar.
PG - Mario Chalmers : Chalmers'ın oyun kuruculuğu hala yetersiz ancak buna gerek de yok. Çaylak sezonundaki savunmacı kimliğine dönüp ceza şutlarını da sokmalı.

Bench

C - Eddy Curry : Eddy Curry eğer kendini oyuna verebilirse, muhtemelen bir süre sonra ilk beş çıkmaya başlayacak. Çünkü Anthony'den çok daha kalıplı ve yetenekli.
C - Dexter Pittman : Genç Pittman, ikinci sezonunda yine muhtemelen havlu sallamakla vakit geçirecek. Aslında biraz şans verilse iyi olabilir, boyu uzun ve iyi savunmacı.
PF - Udonis Haslem : Takımın D-Wade'le beraber sahibi konumundaki Udonis Haslem, savaşçılığı, ribaund katkısı ve beklenmedik anlarda gelen sayılarıyla çok önemli bir parça.
PF - Juwan Howard : Niye bu takımda olduğunu anlamak güç. 38 yaşına geldi ve artık hiçbir verimi yok. Belki de mentör olması için takımdadır, başka açıklaması yok çünkü.
SF - Shane Battier : Preseason'ın en olumlu hamlelerinden olan Battier, hala çok iyi bir savunmacı ve çok iyi bir ceza şutörü. Tam Heat'in aradığı adam.
SF - James Jones : Geçen sezon üçlükleriyle takıma hayat vermişti, Big Three'nin yarattığı boşluklardan çıkacak ceza şutlarında çok önemli bir rolü var.
SG - Mike Miller : Sakatlık problemleriyle uğraşıyor, eğer kendini bulabilirse hala çok önemli bir rol oyuncusu.
PG - Norris Cole : Çaylak Cole, delici özelliğiyle sürpriz katkılar yapıp takımın X-Factor'ı olma şansına sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder