24 Aralık 2011 Cumartesi

2011-2012 Sezonu Öngörüleri - Oklahoma City Thunder


Hamleler

Gelenler : Reggie Jackson, Lazar Hayward
Gidenler : Robert Vaden, Byron Mullens

Hücum : A

Oklahoma City Thunder, ligin belki de en iyi skorerine, Kevin Durant'e sahip ve bunun yanında gelişmekte olan yüksek potansiyelli Russell Westbrook, oyun zekası yüksek James Harden ve geçen yıl müthiş bir gelişme kaydeden Serge Ibaka da kadrolarında bulunuyor. Birden fazla hücum yükünü çekebilen oyuncu, hücum yönünden Thunder'ı çok kuvvetlendiriyor.

Savunma : A

Thunder üstün hücum silahlarının yanında önemli savunmacılara da sahip. Geçen sezon Jeff Green karşılığında alınan Kendrick Perkins, ligin en iyi blokçularından Serge Ibaka ile birleşerek pota altını karartıyor. Bunun yanında ligin en iyi dış savunmacılarından Thabo Sefolosha, her takımın kadrosunda bulundurmak isteyeceği türden bir savaşçı olan Nick Collison ile Thunder savunmada da çok kuvvetli. Oyuncuların birbirleriyle çok iyi yardımlaşıyor olması da cabası.

Bench : B-

Thunder'ın benchi gayet yüksek potansiyelli ancak vereceği verim soru işareti. James Harden benchten gelmesine karşın takımın as oyuncusu gibi. En İyi Altıncı Adam ödülüne büyük bir aday olacaktır eğer benchten gelmeyi sürdürürse. Soru işareti olan isimler ise diğer pozisyonlardaki yedekler. PG Eric Maynor yüksek potansiyeline rağmen istikrarsız. C Cole Aldrich çok iyi bir potansiyel ancak geçen sene doğru düzgün oynama şansı bulamadı, performansı önemli. Savaşçı Nick Collison, şutör Daequan Cook ve çaylak Reggie Jackson diğer önemli bench parçaları. Eğer Aldrich ve Maynor iyi performans gösterirlerse Thunder benchi ortalamanın üstüne çıkabilir. Yine de guard yoğunluğuna rağmen benchte yalnızca iki forvet olması büyük soru işareti.

Koç : C

Scott Brooks kesinlikle yeterli bir koç değil. Ne hücumda ne savunmada genç oyunculara bir şey katamıyor ayrıca genç oyuncularını dizginlemeyi de bilmiyor. Russell Westbrook'un geçen sezon playoffta başına buyruk hareketlerini durdurmayı da başaramadı. Thunder'ın başarılı olması için ya Brooks'un stratejiler geliştirmesi ya da GM Sam Presti'nin onunla yolları ayırması gerek.

Frontcourt : A

Thunder'ın frontcourtu Kevin Durant-Serge Ibaka-Kendrick Perkins'ten oluşuyor. Hem hücum hem de savunma anlamında bu üçlünün kusursuz olduğu söylenebilir. Perkins-Ibaka hem güç hem de atletizm olarak savunmada yeterliler, Ibaka'nın hücum güçleri de her geçen gün gelişiyor. Kevin Durant ise bana kalırsa ligin en yetenekli skoreri, Thnunder'ın froncourtunda hiçbir eksik yok.

Backcourt : A-

Russell Westbrook-James Harden ikilisi çok yüksek potansiyelli, genç ve müthiş skorerlik yeteneklerine sahip bir ikili. Aslında tamamlayıcı oldukları da söylenebilir keza Westbrook'un atletizm, skorerlik becerileri, çok yönlülük gibi özelliklerinin yanına Harden oyun zekası, soğukkanlılık ve şutörlük özelliklerini ekliyor. İlginç ve izlemesi zevkli bir ikili oldukları kesin ancak istikrar sağlayıp sağlayamayacakları soru işareti.

Anahtar Oyuncu : Kevin Durant
Başarı İçin Kritik Detaylar : Russell Westbrook'un ikinci adamlığı kabullenmesi, Scott Brooks'un koçluğu, Kendrick Perkins'in beklentileri karşılaması
X Factor : Cole Aldrich

İlk Beş

C - Kendrick Perkins : Perk her ne kadar geçen sezon bekleneni verememiş olsa da, takıma getireceği sertlikle önemli bir caydırıcı güç.
PF - Serge Ibaka : Atletizminin yanına orta mesafe şutunu da koyan Ibaka, elit bir oyuncu haline gelmekte ve bir anda takımın en büyük silahlarından birisi halini aldı.
SF - Kevin Durant : Ligin en iyi skoreri Durant, üst üste üçüncü kez sayı krallığına ulaşacak gibi. Bu sezon MVP'lik için de çok büyük bir aday, belki de en büyüğü.
SG - Thabo Sefolosha : Ligin en iyi dış savunmacılarından Sefolosha, yine rakip takımların skorer kısalarıyla cebelleşecek, rolü çok büyük.
PG - Russell Westbrook : Westbrook iyiden iyiye süperstarlığa doğru yola çıkmış durumda ancak hala takımda ikinci adam olduğunu kabullenmek zorunda.

Bench

C - Cole Aldrich : Genç Aldrich, ikinci sezonunda önemli süreler alabilir ve göstereceği performans çok önemli.
C - Nazr Mohammed : Mohammed önemsiz bir parça gibi görünse de pota altı skorerliğiyle sürpriz skor katkısı yapabilir.
PF - Nick Collison : Savaşçı Collison, takıma çok önemli bir enerji getiriyor ve savunmada çok önemli rol oynuyor.
SF - Lazar Hayward : Her ne kadar benchteki tek SF yedeği olsa da Hayward yetersiz bir oyuncu. Durant muhtemelen 45 dakikaya yakın ortalamalarla oynayacak.
SG - James Harden : Sefolosha'dan daha fazla süre alacak olan Harden, takımın ayaklarının yere sağlam basması için en önemli role sahip oyuncu.
SG - Daequan Cook : İstikrarsız olsa da Cook, hala kalburüstü bir şutör ve takım için değerli.
SG - Royal Ivey : Muhtemelen bütün sene havlu sallayacak.
PG - Eric Maynor : İstikrar sağlarsa çok önemli katkı verebilir, potansiyeli çok yüksek.
PG - Reggie Jackson : Skorerlik yetenekleri yüksek bir oyuncu, yine de takımdaki guard bolluğundan dolayı şans bulması zor.
PG - Nate Robinson : Kendini ispatlamış bir oyuncu olsa da Scott Brooks'un planlarında yeri yok, çok az süre alacaktır.

1 yorum: