24 Aralık 2011 Cumartesi

2011-2012 Sezonu Öngörüleri - Chicago Bulls


Hamleler

Gelenler : Richard Hamilton, Jimmy Butler, Malcolm Lee
Gidenler : Kurt Thomas, Keith Bogans, Rasual Butler

Hücum : B+

Chicago Bulls çok önemli bir şampiyonluk adayı olmasına rağmen hücum anlamında pek de iddialı oldukları söylenemez. Aslında ellerinde birçok silah var ancak Derrick Rose'a bağımlı bir şekilde hücum ediyorlar, Rose da skorer bir oyun kurucu olduğundan diğer parçalar çok da aktifleşemiyorlar. Ligin en iyi pota altı skorerlerinden Carlos Boozer, belli bir hücum düzeni olmadığından berbat bir yıl geçirdi. SG pozisyonundaki yetersizlik Richard Hamilton takviyesiyle kapatıldı, bu Bulls için çok önemli bir artı olsa da takımın hücumunun iyileşip iyileşmeyeceği hala bir muamma.

Savunma : A+

Hücumda iddialı olmasalar da, savunmada durum bunun tam aksi. Miami Heat'le beraber ligin en iyi savunma takımılar ve bunu da ellerinde fazla sayıda iyi savunmacı bulundurmadan yapıyorlar. İlk beşlerinde kalburüstü savunmacı olan yalnızca Joakim Noah var aslında. Luol Deng idare ediyor, Richard Hamilton da idare edecek. Derrick Rose'un pek savunma yaptığı söylenemez, Carlos Boozer'ın bulunduğu alan ise malum yol geçen hanı. Tom Thibodeau, bir sene içinde elinde fazla imkan olmadan Bulls'u muhteşem takım savunması yapan bir takım haline getirdi. Benchteki oyuncuların savunmada çok önemli payı olduğunu eklemek lazım.

Bench : B-

Bulls benchinde kaliteli görev adamları (Ömer Aşık, Ronnie Brewer, Taj Gibson) bulunsa da gerçek bir derinlik söz konusu değil. Özellikle PG ve SF pozisyonlarının yedekleri pek de sağlam durmuyor, şampiyonluk yolunda önlerinde büyük bir engel olabilir.

Koç : A+


Geçen sezon Bulls ligi lider bitirirken yılın koçu ödülünü alan Tom Thibodeau, yıllar sonra bu ödülü yalnızca 'kazanılan maç sayısındaki yükselme' sebebiyle almayan ilk koç oldu. Thibodeau, bir koç bir takımın çehresini nasıl değiştirir sorusuna cevap verdi adeta, takıma müthiş bir savunma disiplini oturttu. Hücumda iyi setler çizemiyor olması ise eksisi ancak bu onu A+ almaktan alıkoyamıyor.

Frontcourt : A

Bulls'un frontcourtu Joakim Noah-Carlos Boozer-Luol Deng üçlüsünden oluşuyor. Savunmada da hücumda da gayet yüksek yeteneklere sahip bir üçlü. Boozer'ın göstereceği performans bu departmanda takımın performansıyla doğru orantılı olacak. Benchte Ömer Aşık gibi iyi bir savunmacı ve Taj Gibson gibi iyi bir skorer bulunuyor.

Backcourt : A-

Geçen sezonun MVP'si Derrick Rose ve Richard Hamilton, ilk beşte kuvvetli bir backcourt oluşturacaklar. Ancak benchte bu oyuncuları destekleyecek oyuncu eksikliği takımın notunu düşürüyor. Ronnie Brewer beklentilerim çok altında kaldı, onun performansı çok kritik.

Anahtar Oyuncu : Derrick Rose
Başarı İçin Kritik Detaylar : Carlos Boozer'ın performansı, hücum stratejileri, Richard Hamilton'ın vereceği katkı
X Factor : Ömer Aşık

İlk Beş

C - Joakim Noah : Geçen sezon sakatlıklar sebebiyle hayal kırıklığı yaratan Noah, bu sezon sağlıklı olmak zorunda. Takımın onun enerjisine ihtiyacı var.
PF - Carlos Boozer : Daha aktif kullanılmalı, kendisi de kafasını oyuna daha fazla vermeli.
SF - Luol Deng : Bu takımı bir arada tutan oyuncu olduğuna inanıyorum, oyunun iki tarafını da çok iyi oynayabilmesi çok önemli bir artı.
SG - Richard Hamilton : Tecrübesiyle ve skorerliğiyle takıma çok şey katacaktır.
PG - Derrick Rose : Geçen sezonun MVP'si Rose, bu sezon oyun kurma açısından kendisini geliştirmeli, takımın başarı elde etmesi için bu şart.

Bench

C - Ömer Aşık : Hak ettiği değeri göremeyen Ömer Aşık, savunmada verdiği katkıyla takıma çok şey katıyor. Noah'ın arkasında olacak ve muhtemelen takımın X-Factor'ı olacak.
PF - Taj Gibson : Skorer Taj Gibson, Carlos Boozer dinlenirken çok verimli olabilen bir oyuncu. Ömer'le çok iyi anlaşıyor olması da cabası.
PF - Brian Scalabrine : Seyirciyi eğlendirmekten başka yapabileceği bir şey yok.
SF - Kyle Korver : Şutörlüğü geçen sezon çok kritik rol oynamıştı, bu sezon da benchten gelip aynısını yapacak.
SG - Ronnie Brewer : Savunma yeteneklerinin yanında hücumda da katkı verebilmeli. Özgüven kazanması gerek.
SG - Jimmy Butler : Çok yönlü olmasına rağmen hiçbir alanda çok iyi olmayan Butler, şans bulduğunda takıma enerjisiyle bir şeyler katabilir.
PG - C.J. Watson : Skorerlik yeteneklerine rağmen, zerre verim sağlamıyor. Daha dikkatli oynamalı.
PG - John Lucas : Yetenekleri çok sınırlı, havlu sallayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder